• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
Je bent nu hier: Home   Recepten   Vloeibare appeltaart maken met kwark

Vloeibare appeltaart maken met kwark

Laatste update: september 22, 2019 - Door Roos Vlaar

Soms heb ik even geen zin meer in brood en is het tijd voor kwark. Op dit moment is mijn kwarkperiode weer aangebroken. En ik wil graag een kwark receptje met je delen: de vloeibare appeltaart. Het is lekker als ontbijt of als lunch. Voor als je even geen zin hebt in brood.

Wat heb je nodig voor een kwark appeltaartje?

  • havermout
  • een appel naar keuze
  • een klein handjevol rozijnen
  • een klein handjevol noten naar keuze (ik gebruik walnoten en hazelnoten)
  • honing
  • kaneelpoeder
  • olie (olijf, zonnebloem…)
  • en natuurlijk kwark naar keuze.

Hoe maak je het?

Het is heel simpel. Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 200 graden. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen, noten en wat kaneelpoeder. Ja, kom ik weer aan met kaneel!

Vet een ovenschaal in met olie. Vul de ovenschaal met een dun laagje havermout en strooi een beetje honing over de havermout. De appelstukjes mogen op de havermout en meng alles door elkaar. Dan kan het de oven in.

(lees hieronder verder)

Geroosterde havermout met appel

Houd het goed in de gaten en hussel alles af en toe met een lepel. Is ‘hussel’ een normaal woord? Ja! Door elkaar mengen, zegt de Nederlandse Encyclopedie. Goed. Het moet ongeveer een kwartiertje in de oven. Laat het daarna afkoelen. En klaar is Kees. Bewaar het, als het afgekoeld is, in een afgesloten bak.

Nu kun je morgenochtend of wanneer je maar wilt, genieten van de vloeibare appeltaart. Doe een paar scheppen kwark in een kommetje (of bordje, wat jij wilt) en gooi het havermoutspul eroverheen. Ik noem het havermoutspul omdat havermoutprut te oneerbiedig klinkt en ik geen mooiere benaming kan bedenken voor het… spul.

Nog even de kwark en het havermoutspul door elkaar roeren en smullen maar. Moet je dan eens ruiken. Heerlijk. Het ruikt echt naar appeltaart.

(lees hieronder verder)

Kwark appeltaart havermout

Hoelang is het houdbaar?
Het havermoutspul is ongeveer 3 dagen houdbaar. Als ik het zondagavond maak, eet ik het maandag en dinsdag. Woensdag zou nog kunnen, maar donderdag is het niet meer lekker.

Eet smakelijk!
Roos (zie hier mijn website)

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezonde basterdsuiker, poedersuiker, gewone suiker, de meest ideale suikervervanger!Gezonde basterdsuiker, poedersuiker, gewone suiker,…
  • Havermuffin met banaan en blauwe bessenHavermuffin met banaan en blauwe bessen
  • Gezond eten met kinderen, ook tijdens de vakantieGezond eten met kinderen, ook tijdens de vakantie
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten

Roos Vlaar

Mijn naam is Roos Vlaar, hallo! Ik ben geboren in 1993 en ik werk als doktersassistente en als winkelmedewerkster in een dierenwinkel.Goed eten en gezond leven, daar heb ik altijd al interesse in gehad. Maar sinds ik mijn longembolie heb gehad, in januari 2017, ben ik nog meer bezig met gezondheid en geluk. Onlangs heb ik mijn zelfgeschreven boek uitgebracht, genaamd ‘Keuzes’. Het gaat over de onzekerheden en het geluk van een jonge vrouw. Lees uit mijn boek alvast het eerste stukje van het eerste hoofdstuk, op mijn website: www.roosvlaar.nl.

Laatste berichten van Roos Vlaar (toon alles)

  • Vloeibare appeltaart maken met kwark - 5 september 2019
  • De eikenprocessierups - 9 juli 2019
  • Hoe gezond is kaneelthee? - 19 juni 2019

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: appeltaart, ontbijt

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!

Ik ontvang graag 1x per week gratis het weekoverzicht met alle gepubliceerde artikelen over een gezonde leefstijl:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Wat is Biohacking?
  • Hoe gezond is pindakaas?
  • Recept Dalgona Matcha Latte
  • 5x Voeding met de meest Complete Eiwitten voor veganisten/vegetariërs
  • 7 persoonlijke tips tegen somberheid

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op PinterestVolg ons op InstagramVolg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven | Cookie-instellingen