Bij stamppot denken we vaak aan winterse gerechten. Maar dit is een hele bijzondere variant van Irene. Lekkere witlof met pruimen. Ben je stamppot-liefhebber maak dan deze witlofstamppot in een handomdraai.
Ingrediënten
- 6 stronken witlof
- 3 takjes verse dille
- 1 kilo aardappelen
- olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 8 pruimen
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 100 gram geraspte kaas
- zout, peper
Bereiding
Schil de aardappelen en zet ze op het vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het bittere hart uit de witlof en snijd in kleine stukjes. Snijd de pruimen in kleine stukjes.
Bak de witlof met de pruimen in boter tot het zacht is, voeg honing toe en een kleine scheut balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Maak puree van de aardappelen, breng op smaak met zout, peper en verse dille. Meng de puree met het witlofmengsel en doe in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet in de oven. Laat staan tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter