Wil je lekker genieten met appel en peer? Zet de oven aan om zelf appelperencake te maken. Het is een makkelijk recept. Heerlijk met vers fruit. Neem er wel de tijd voor, want het bakproces duurt vrij lang. Maar dan heb je ook wat!
Ingrediënten
- 250 gram speltmeel
- 200 gram palmsuiker (en extra voor garnering)
- 5 eieren
- kaneel
- 3 appels
- 3 grote peren
- 200 gram roomboter (en extra om in te vetten)
- diksap, bijv. biologische appel-perendiksap van Ekoland
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng voor het deeg eerst de boter met de suiker, met de mixer. Voeg daarna een voor een 4 eieren toe (let op: het vijfde ei heb je nodig voor de garnering) en als laatste beetje bij beetje het meel.
Mix goed door elkaar met de mixer tot je een mooi glad deeg hebt.
Snijd de peren in kleine stukjes en meng deze met kaneel, een beetje suiker en diksap. Mix dit door het deeg en doe dit in een ingevette bakvorm.
Snijd vervolgens de appels in plakjes. Leg deze plakjes netjes op het deeg en smeer dit in met een mengsel van 1 ei, een beetje suiker en diksap.
Zet de taart in de oven. Verlaag na 45 minuten de temperatuur naar 150 graden.
Het duurt vrij lang voor de taart klaar is, dit komt door de grote hoeveelheid fruit in de taart. De gemiddelde baktijd is 1,5 uur.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Tip van de redactie wist je dat je ook cake kunt bakken in een broodbakmachine? Deze hebben vaak mogelijkheden om het apparaat te programmeren. Dan staat er een heerlijke verse cake klaar als je thuis komt voor een kopje thee.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter