• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Zelf appelperencake maken

Zelf appelperencake maken

Laatste update: november 1, 2019 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Wil je lekker genieten met appel en peer? Zet de oven aan om zelf appelperencake te maken. Het is een makkelijk recept. Heerlijk met vers fruit. Neem er wel de tijd voor, want het bakproces duurt vrij lang. Maar dan heb je ook wat!

appel-peren-cake

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel
  • 200 gram palmsuiker (en extra voor garnering)
  • 5 eieren
  • kaneel
  • 3 appels
  • 3 grote peren
  • 200 gram roomboter (en extra om in te vetten)
  • diksap, bijv. biologische appel-perendiksap van Ekoland

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng voor het deeg eerst de boter met de suiker, met de mixer. Voeg daarna een voor een 4 eieren toe (let op: het vijfde ei heb je nodig voor de garnering) en als laatste beetje bij beetje het meel.

Mix goed door elkaar met de mixer tot je een mooi glad deeg hebt.

Snijd de peren in kleine stukjes en meng deze met kaneel, een beetje suiker en diksap. Mix dit door het deeg en doe dit in een ingevette bakvorm.

Snijd vervolgens de appels in plakjes. Leg deze plakjes netjes op het deeg en smeer dit in met een mengsel van 1 ei, een beetje suiker en diksap.

Zet de taart in de oven. Verlaag na 45 minuten de temperatuur naar 150 graden.

Het duurt vrij lang voor de taart klaar is, dit komt door de grote hoeveelheid fruit in de taart. De gemiddelde baktijd is 1,5 uur.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Tip van de redactie wist je dat je ook cake kunt bakken in een broodbakmachine? Deze hebben vaak mogelijkheden om het apparaat te programmeren. Dan staat er een heerlijke verse cake klaar als je thuis komt voor een kopje thee.
728 x 90 Broodbakshop algemeen

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezond recept | Bloemkoolmuffins!
    Gezond recept | Bloemkoolmuffins!
  • Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of bijgerecht | Gezond recept
    Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of…
  • Recept | Risotto met zalm en erwten
    Recept | Risotto met zalm en erwten
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bakken, cake, gastblog, gezonde cake, gezonde taart, herfst, ingrediënten uit de streek, Natuurlijk, puur, recepten, taart

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven