Zelf tomatensaus maken is heel eenvoudig en erg lekker. Je kunt een voorraad maken. De saus kun je goed afgesloten gerust een paar weken bewaren in de koelkast.
Ingrediënten
- 20-25 zeer rijpe trostomaatjes
- 2 eetlepels virgine olijfolie
- 10 blaadjes basilicum
- 1 theelepel verse tijm
- 3-4 teentjes knoflook
- 2 uien
Bereiding
Vet een ovenschaal in met wat virgine olijfolie, leg de tomaten met steel en al erin. Verdeel het basilicum, tijm, knoflook, uien, zout en peper over de schaal. Zet de schaal ongeveer 60 minuten in de oven bij 220 °C. Tot de tomaten heerlijk gaar zijn.
Je kunt de knoflook en uien in de schil toevoegen. Voor het pureren kun je het midden van de knoflook en ui gebruiken. De harde vellen van de buitenkant, kun je beter weggooien.
Pureer de tomaten, knoflook en uiten tot een heerlijke saus, bewaar deze saus en je hebt een heerlijke basis voor je Italiaanse (pasta)gerechten.
Tip: Ook te gebruiken als gezonde ketchup (voeg er voor ketchup een beetje ahorn- of agavesiroop toe in de oven).
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024