We mochten zelf een nieuwe lunchbox testen en gelijk een winactie opzetten. We kregen allemaal leuke creatieve invullingen van de lunchbox vol gezonde ingrediënten. We hebben de leukste hieronder geplaatst.
Wat vonden wij van de lunchbox
Ook altijd leuk om te laten weten wat wij hiervan vonden. Zelf geef ik mijn dochter dagelijks een andere lunch mee dan de meeste kinderen in haar klas. Ik stop er vaak rauwkost in of wat er nog over is van de vorige dag. Lees mijn blog over de gezonde lunch op school.
Even naar de nieuwe boxen van Goodbyn. Het is een leuk design met handige kleine trommeltjes. Je kunt zo vier verschillende dingen meenemen. Wat ik een nadeel vind is dat je de box niet in elkaar kunt zetten als je de kleine bakjes gevuld hebt. Dan past er niet zo veel meer in.
Maar het is vooral een erg leuke box, bijzondere vormen en makkelijk te vullen. De bakjes kunnen ook prima in de vaatwasser. Wat ik ook wel belangrijk vind is dat ze BPA vrij zijn.
De winnaars van de 3 lunchboxen
Omelet op verse spinazie blaadjes met gestoomde aubergine stukjes, en cherrytomaatjes. Beetje zout & peper naar smaak toevoegen.
Energierepen van Ilonka
- 125 gr roomboter
- 110 gr ongeraffineerde suiker
- 5 eetlepels koudgeslingerde honing
- 4 eetlepels dadelsiroop
Bovenstaande ingrediënten in een steelpan op het vuur verwarmen en blijven roeren tot de boter gesmolten is en de suikers opgelost zijn. Dan vuur uit en even iets laten afkoelen. Vervolgens mengsel gieten over onderstaande ingrediënten in een grote mengkom.
- 200 gr biologische haver en/of bio muesli/spelt/tarwevlokken
- 2 bananen (geprakt)
- 1 bio appel (versnippert)
- 4 eetlepels biologische kokos(snippers of meel)
- 100 gr verschillende zaden o.a; chia-, sesam-, lijnzaad en hennepzaad, zonnebloempitten, gojibessen, moerbeibessen en evt incabessen
- 150 gr gemixte noten; amandelen, hazelnoten, pecannoten, hazelnoten, cashewnoten (in stukjes dus even kort in de hakker, of chopper of keukenmachine)
- 100 gr bio rozijnen (gewassen en geweekt 10min)
- 4 gedroogde vijgen (gechopt in stukjes)
- 4 gedroogde abrikozen (gechopt in stukjes)
- 2 eetlepels bio kaneel
- wat citroensap
- snufje Himalaya zout
Dit alles goed doorelkaar scheppen in de grote mengkom met de gesmolten boter met suiker. Dan in een grote rechthoekige ovenschaal/braadslede waarin eerst bakpapier is ingelegd (tegen het aankoeken/plakken) en goed vlak en gelijkmatig uitsmeren. Vervolgens de schaal in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuutjes op 180 graden (bij hete lucht oven op 160 graden).
Na het bakken de schaal 10 min laten afkoelen en dan tegen een houten (snij)plank/blok de schaal met energiekoek omdraaien en een half uur laten afkoelen met de schaal eraf.
Op de plank de grote energiekoek in gelijkmatige repen snijden en weer even laten afkoelen.
Bakpapier op rol in gelijke stukken knippen van ongeveer 15 x 15 cm waarin je de repen afzonderlijk kunt verpakken en dichtplakken met plakband of leuk versieren en dichthouden met een leuk lint. Zo is elke reep een verrassing voor je kind maar bovenal ontzettend voedzaam en gezond!
Mocht je kind een ingrediënt niet lekker vinden bv rozijnen, of allergisch zijn, dan laat je deze gewoon weg. Je kunt eindeloos variëren en evt ook ahorn– of agavesiroop gebruiken ipv honing.Met bovenstaand recept kun je als je de braadslede/ovenschaal niet té dik vult met het mengsel zelfs twee schalen vullen, dus dubbel zoveel repen!
Zelf vul ik de schoongemaakte bakjes van de afhaalchinees met het grootste deel van alle ingepakte reepjes en zet deze in de vriezer. Zo kun je elke week een bak eruit halen en heb je voor de komende weken gezonde hapjes voor je kind (maar zeker ook voor jezelf als energiebooster).
Ik zou zeggen probeer het uit en je wilt niet anders meer als verantwoorde en gezonde reep voor je kind en jezelf, omdat je weet wat er in zit. Veel bak en inpak plezier!
Een mix met van alles en nog wat waar de kinderen van Desiree van houden. Je ziet komkommer, gekookt ei, banaan met ?? (Desiree wil je dat hieronder in de reacties laten weten), paprika en vijgen. Het ziet er heerlijk uit!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter