Jessica heeft een makkelijk recept met de beukenzwam uitgewerkt. Het is niet iets waar je elke dag aan denkt, maar het klinkt er goed (en makkelijk).
De bruine beukzwam is iets sterker van smaak dan zijn blanke broertje. Kun je geen zwarte vinden, dan kun je ook de blanke nemen. De zwam is zeer geliefd in de Aziatische keuken. Ik wok ze kort in wat kokosolie met zeezout/zwarte peper en een beetje kurkuma. Kurkuma is echt heel gezond!
Vaak eet ik daar een zoete aardappel puree en kipdrumsticks erbij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 doosje met een beukenzwam
- 2 zoete aardappel
- 4 kip drumsticks
- Verse kruiden: koriander, rozemarijn, peterselie en bieslook
- Kurkuma poeder en zeezout/zwarte peper
Bereiding
Bereidingstijd: 1 uur (vooral wachttijd van de oven), je bent zelf ongeveer een half uur bezig
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in en strooi wat zout/peper over de drumsticks. Leg de drumsticks met verse rozemarijn in een ovenschaal en schuif in de oven, laat ongeveer een uur bakken.
Na een half uur begin je met de rest van de ingrediënten:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Stoom of kook de zoete aardappel zacht.
Wok ondertussen de beukenzwam in wat kokosolie en kurkuma kruiden (ongeveer 4 minuutjes)
Pureer de zoete aardappel en voeg overige verse kruiden en een klein klontje boter eraan toe
Tip: heb je wat puree over? Bewaar wat voor de volgende dag (als lunch bijvoorbeeld).
Laatste berichten van Jessica Young (toon alles)
- Recept Valentijnssmoothie… - 31 januari 2016
- Recept glutenvrije Teff koekjes - 15 januari 2016
- Paleo Oliebollen, maak het zelf! - 29 december 2015
Laat een reactie achter