Laatst ontving ik een speciale editie van de Foodybox van Kroon op het werk. Er ging een workshop Arabisch koken aan vooraf, maar dat ging ik niet redden. Dus ik ben zelf creatief aan de slag gegaan en deze couscous gemaakt. Veel ervaring heb ik niet met de Arabische keuken, dus of het klopt conform deze normen weet ik niet. Het was in ieder geval heerlijk!
Ingrediënten voor 4 personen couscous
Hieronder staan de ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept. Tussen haakjes staan de producten die ik uit de box heb gekregen. Ik heb expres de ‘normale’ omschrijving er ook bij gezet, zodat je zelf makkelijker de ingrediënten kunt vinden.
- 500 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 (biologische) kippendijen
- 400 gram couscous
- 2 rode paprikas
- 1 eetlepel couscouskruiden (voor kip van Rabda)
- naar smaak harissa om het pittig te maken (Mina Harissa)
- rozijnen (monuts jumbo rozijnen)
- olie om in te bakken
Bereiding
Marineer de kip in een beetje olie en de couscouskruiden. Laat het een uur of 4 intrekken. Kun je de kruiden niet vinden, dan kun je de combinatie die hieronder staat naar eigen smaak proberen. Zelf heb ik dit niet geprobeerd, maar even voor je opgezocht.
Maak de boontjes schoon en kook ze in voldoende water beetgaar. Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn en fruit dit in een beetje olie.
Bereid de couscous volgens de instructies van de verpakking. Heb je geen couscous met tomaat, doe er dan een eetlepel tomatenpuree door heen voor die lekkere smaak. Snij de paprika in ringen. Bak de kipfilet gaar. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote wok en mix het goed door elkaar.
De harissa kan iedereen zelf op z’n bord toevoegen.
Eet smakelijk!
PS ik had ook een beetje geëxperimenteerd met rozenwater over de paprika, maar dat vonden we allemaal erg vies. Dus dat wordt een uitdaging om mee te kokkerellen. Het had de smaak van zeepsop ;-))
CousCous kruiden zelf maken:
- 1 tl koriander
- 1 tl kaneel
- 1 tl ui poeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl piment
- 1 tl peterselie
- 1 tl gember
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kruidnagel
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter