Het is heerlijk om af en toe eens even lekker buiten de deur te eten. Maar hoe doe je dat als je net zo goed bezig bent met afvallen? Dat kan best een flinke uitdaging zijn. Met deze tips kun je toch een keer uit eten terwijl je niet gelijk je goede inzet verprutst!
1. Bekijk vooraf de menukaart
Tegenwoordig hebben bijna alle restaurants wel een website en kun je daarop gemakkelijk hun menu bekijken. Doe dus vooraf daar in een selectie in welk restaurant gezondere producten serveert. Vaak serveren biologische restaurants ook wat gezondere maaltijden!
2. Honger jezelf niet uit!
Je weet dat je het eten in het restaurant zo ontzettend lekker vind, dus je hebt al de hele dag niets gegeten. Zo kan je al die calorieën vanavond naar binnen werken. Fout fout fout!
Je gaat daardoor in het restaurant veel te grote porties bestelen en veel te veel eten!
3. Maak keuzes
Thuis eet je ook geen voor-, hoofd- en nagerecht. Doe dat dan beter in het restaurant ook niet! Kies het liefst alleen voor het hoofdgerecht. Of misschien 2 voorgerechten zodat je toch twee verschillende gerechten krijgt maar niet te veel gaat eten.
4. Vermijd bepaalde producten
Als je uit eten gaat vermijd dan dingen als Frisdrank, witbrood of junkfood. Hier zitten onnodig veel calorieën in en veel te weinig voedingsstoffen. Kies beter voor gezondere opties!
Zoals een volkorenbroodje, en een glas water. Sla ook liever alcohol over, naast dat het zelf te veel calorieën bevat zorgt het er ook voor dat je meer ongezonde dingen gaat eten.
5. Rustig eten
Je wist het misschien al maar nog even in de reminder: pas na 20 minuten merk je dat je vol zit. Eet dus ook in het restaurant rustig, leg na elke hap je bestek even neer. En het geeft echt niet als je eten laat liggen, die grammen hoef je er ieder geval morgen niet weer vanaf te werken!
6. Geef je wensen door
Wil je graag iets aangepast zien in het gerecht? Een kleine portie? Of verse groenten in plaats van friet? Geef het gewoon door en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Meestal blijkt er ontzettend veel mogelijk als je het gewoon even overlegd!
7. Kies voor: gegrilde, geroosterde of gestoomde producten
Grillen, roosteren of stomen is veel gezonder dan producten gefrituurd, gebakken, roergebakken of gesauteerd wordt. Kijk dus goed op de kaart of er gerechten zijn die op een gezondere manier bereid worden.
De porties in restaurants lijken wel steeds groter te worden! Je kunt er ook voor kiezen om met een groepje vrienden een aantal voorgerechten te bestellen en deze te delen. Zo kun je van alles proeven en eet je ook niet te veel!
9. Vraag om de saus of dressing apart te doen
Vraag of de (vette) sauzen apart geserveerd mogen worden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je er van neemt! Hetzelfde geld voor die heerlijke dressings over de salades: dat kunnen vaak grote caloriebronnen zijn!
10. Kies mager vlees of vis
Magere vleessoorten zijn bijvoorbeeld: kip, kalkoen, varkensfilet, varkenshaas,runderlap, tartaar, hamlap rosbief, biefstuk, carpaccio of entrecote. Wanneer je wilt gaan voor vis kun je eigenlijk geen verkeerde keuzes maken!
—
(Red) Dit interessante artikel hebben wij ontvangen van onze gastblogger Serita van Lifeway.
Laat een reactie achter