Net zoals pasta zijn ook noedels er in tientallen soorten en maten. De Aziatische noedels zijn de meest voorkomende. Dit Oosters noedelgerecht is lekker pittig.
We kiezen voor kippendijen, gestoofd en bereid als ‘draadjesvlees’. De noedels worden op smaak gebracht met vissaus, sojasaus en verse ingrediënten als gember en rode peper. Tenslotte wordt de maaltijd gegarneerd met geroosterd sesamzaad en bosui. Heerlijk!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
- 2 rode pepers
- 4cm verse gember
- 3 stuks knoflookteen
- 20 g sesamzaad
- 60 ml sojasaus
- 40 ml vissaus
- 2 el zonnebloemolie
- 8 tl honing
- 8 tl witte wijnazijn
- 8 stuks bosui
- 2 rode paprika’s
- 1 komkommer
- 270g noedels
- 4 stuks kippendij
- peper en zout naar smaak
Je kunt gebruik maken van een wok- of hapjespan met deksel.
Hoe maak ik het gerecht?
Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het fijn. Snijd de kippendij op 2 plekken tot op het bot in.
Verhit een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal het uit de pan en bewaar het apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan met deksel en bak de knoflook en de kippendijen 2 minuten op middelhoog vuur. Denk eraan de kippendijen regelmatig om te draaien. Voeg vervolgens de vis- en sojasaus, gember, rode peper en 2 el water per persoon toe en dek de pan af. Laat het 20 tot 25 minuten op middellaag vuur zachtjes stoven.
Breng ondertussen voor de noedels 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
Snijd de paprika in dunne repen en de bosui in ringen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne lange plakken.
Haal daarna de kippendijen uit de hapjespan, voeg de paprika, komkommer, witte wijnazijn, honing en het grootste deel van de bosui toe en laat het 3 tot 4 minuten zachtjes stoven. Kook de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan en giet het af.
Trek ondertussen met behulp van twee vorken het vlees van de kippendijen van het bot en voeg de kippendijen en noedels bij de groenten.
Verdeel het gerecht over de vier borden en garneer het met sesamzaad en overige bosui.
Eet smakelijk!
Dit recept is jullie aangeboden door Hellofresh. Meer inspiratie vind je op de blog van Hellofresh.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter