Een lekkere stevige maaltijd met pasta. Dat is een goede basis voor een maaltijd die echt vult. Lekker op de dagen na een stevige wandeling op een zondagmiddag.
Pasta Bolognese
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram magere spekblokjes
- 500 gram rundergehakt
- 1 blik tomaatblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- mespuntje suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 250 gram volkoren fusilli (of andere pastasoort)
- 100 gram verse Parmezaanse kaas
Bereiding:
Snijd de knoflook, de ui, de winterwortel en de bleekselderij fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten samen met de spekblokjes in 10 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de tomaatblokjes, tomatenpuree, de tijm, de oregano, de rozemarijn, suiker en balsamicoazijn toe en laat de saus op een laag vuur minimaal 1 uur zachtjes stoven. Af en toe roeren.
Kook een kwartier voordat de saus klaar is de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Serveer de saus met de fusilli en wat geraspte Parmezaanse kaas. Lekker om te combineren met een frisse salade.
Eet smakelijk!
(red) Dit is een recept van onze gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel van Appel en jij. Hieronder vind je meer info over Nathalie.
Laatste berichten van Nathalie Appel (toon alles)
- 9 stappen die ervoor zorgen dat je nooit het lichaam krijgt dat je graag wilt hebben! - 1 oktober 2017
- Hoe kan je eten en emoties scheiden - 8 september 2017
- Durf jij het aan om een geweldig leven te leven? - 14 juli 2017
Laat een reactie achter