Carobe is een vervanger voor cacao. Het is alleen een stuk zoeter en daarom ideaal voor mensen die pure cacao soms wat bitter vinden. Carobe is bovendien minder vet. Carobe zijn de vermalen peulen van de johannesbroodboom.
Van carobe is bekend dat het de spijsvertering bevordert. Carobe bevat veel mineralen en proteïnen. Een goede keuze dus als je houdt van een zoete cake.
Ingrediënten:
- 100 g speltmeel
- 2 eieren
- 4 el carobepoeder
- 2 el carobeboter (zie uitleg hieronder)
- 1 tl vanille
- 1 halve tl baking soda
Voor de topping:
- 2 el carobe poeder
- 2 el kokosolie
Het recept is voor 2 tot 4 personen, je kunt een kleine bakvorm van ongeveer 16 of 18 cm doorsnede gebruiken.
Hoe maak je de carobecake?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los met een garde. Smelt de carobeboter* en voeg deze samen met het speltmeel, de carobepoeder, de baking soda en de vanille bij de losgeklopte eieren. Meng dit goed door elkaar tot er een ‘luchtig gladde’ structuur ontstaat. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierin.
Bak de carobecake 25 tot 30 minuten.
Topping
Verhit ondertussen de kokosolie in een pan, als deze gesmolten is voeg je de carobepoeder erbij. Gooi het niet in 1 keer erin, maar strooi het er al roerend in.
Als de carobecake klaar is giet je de gesmolten carobe over de cake. Laat deze afkoelen en snijd hem dan in stukken.
*Carobeboter, hoe maak je dat?
Ingredienten;
– 50 gram cacaoboter
– 50 g ongezouten roomboter (of kokosolie)
– 3 eetlepels carobepoeder
Bereiding;
Smelt de cacaoboter en de ongezouten roomboter. Als het gesmolten is voeg je de carobe poeder erdoor, goed door roeren. Giet het in een afsluitbaar potje en laat het het afkoelen. je kunt dit ook nog gebruiken als broodbeleg.
Alternatief voor deze carobeboter: je kunt ook 10/20 gram roomboter en wat extra carobe toevoegen.
Eet smakelijk!
(Red) Dit heerlijke en gezonde recept hebben wij van Annemiek! Ze heeft nog veel meer gezonde recepten op haar Facebookpagina Mooi Gezond staan.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter