Ik probeer al een poosje van die lekkere knapperige wafels na te maken, maar dan een stuk gezonder. En vandaag leek het er toch wel heel erg op. Zonder topping of andere toevoegingen op de wafel smaakte de wafel ook super lekker.
De bereiding, inclusief alle ingrediënten die ik heb gebruikt, leg ik hieronder uit. Op de foto zie je dat er kleurverschil is tussen de wafels. Dat komt doordat de eerste wafels bijna 4 minuten in het apparaat zaten en de andere twee 5 minuten. Voor de smaak maakte het trouwens niet uit!
Gezoet met Biotona Supersweet
Ik gebruikte Biotona Supersweet, maar dit is helaas niet meer verkrijgbaar. Deze supersweet bestond voornamelijk uit kokosbloesemsuiker. Het is beter om kokosbloesemsuiker te gebruiken in plaats van gewone suiker vanwege de veel lagere glycemische index dan bijvoorbeeld suiker heeft. Dus beter voor je bloedsuikerspiegel. Het blijft natuurlijk wel een zoetstof met de nodige calorieën.
Eigenlijk heb ik nu een beter alternatief, namelijk een natuurlijke suikervariant, met nagenoeg geen calorieën. Dit is erythritol. Hier vind je meer informatie.
Terug naar de knapperige wafels, hoe heb ik die gemaakt?
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:
- 100 gram havermeel
- 2 eieren
- 100ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels of ongeveer 20-25 gram kokosbloesemsuiker of erythritol
- 1 scoop (caseïne) vanille eiwitpoeder*
*De caseïne eiwitpoeder is een extra optie, wat de wafels net even iets meer stevigheid en extra smaak geeft. Met caseïne eiwitpoeder kun je ook goed proteïnefluffs maken.
Wat voor wafelapparaat heb ik gebruikt?
Ik gebruik een superhandige en betaalbaar wafelapparaat van Tefal. In dit multisnack apparaat kun je allerlei platen doen. Je kunt wafels maken, maar ook poffertjes, tosti’s, pannenkoeken, pannini’s enzovoort. Je gebruikt namelijk steeds andere platen (super degelijk en kunnen in de vaatwasser). Je krijgt al vier verschillende platen als je het Tefal apparaat koopt. Waaronder dus de wafelplaten.
Ik heb al meerder wafelapparaten gebruikt, maar deze is absoluut favoriet. Niet alleen vanwege de verwisselbare platen, maar ook door de kwaliteit. De wafels lukken eigenlijk altijd! Wil je weten hoe het Tefel apparaat eruit ziet en hoe het werkt? Kijk dan even hier.
Dus hoe heb ik nu die lekkere wafels gemaakt?
Met een garde heb ik alle ingrediënten goed gemengd. Je krijgt een beetje stroperige deeg. Met een lepel heb ik een hoopje op de wafelijzers gelegd en een beetje verdeeld (hoeft niet heel precies hoor). Bak de wafels daarna in ongeveer 4 minuten (dit kan per wafelapparaat verschillen).
En daarna… even afkoelen en smullen maar!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden? - 14 november 2025
- De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden - 13 november 2025
- Wat alcohol écht doet met je slaap! - 3 november 2025








Laat een reactie achter