Ergens in Frankrijk, op een klein pleintje in de avondzon, nipten we van ons aperitief. De ober serveerde ons een bordje met wat brokken kaas, van die oude kaas met flinke zoutkristallen. Hij serveerder er een kannetje honing bij. ‘Gemaakt door de plaatselijke imker’, fluisterde hij erbij. We pakten een stuk kaas en doopten hem in de honing. Wat een heerlijke smaakcombinatie was dat! Sindsdien verwen ik mijn gasten voorafgaand aan het diner met deze lekkernij.”
Dit is een voorbeeld van een citaat dat je als introductie vindt boven de recepten uit het boek ‘Aan tafel met Floorabella‘. Je merkt het, eetbeleving staat in dit boek centraal!
De schrijfster is chefkok | gastronoom | vinoloog | stylist | fotograaf
Floor van Dinteren (Floorabella) heeft een diverse achtergrond zoals je in dit kopje hierboven ziet. Maar zij is vooral levensgenieter met een enorme passie voor de Franse keuken. Ze houdt van eten aan een lange houten tafel met het hele gezin of vrienden met een goed glas wijn. Dit kookboek is gebaseerd op haar persoonlijke reizen naar Frankrijk, oude kookboeken en experimenten met voeding. Ze heeft thuis een houtoven staan. Gaaf toch!
Van Dinteren heeft dit boek zelf geschreven én de foto’s gemaakt. Het is een inspirerend boek geworden vol met heerlijke recepten en prachtige foto’s. Eetbeleving staat centraal. Echt een boek dat je rustig op tafel kunt leggen. Als je houdt van lekker eten en Frankrijk, zul je absoluut genieten van dit boek. Een tip om cadeau te geven.
Naast de recepten
Naast de lekkere recepten zijn er nog een aantal leuke inspirerende stukken te vinden in dit boek. Bijvoorbeeld een stappenplan voor een diner, wat doe je de week ervoor, de dag ervoor, de ochtend en een uur van te voren… Ook vind je diverse wijnsuggesties die passen bij het recept.
Het boek is ingedeeld in verschillende tafelthema’s. Voorbeelden van thema’s: het bos, de herfst, de brunch en buiten. Je wordt echt opgezogen in het thema van de tafel. Floor is in staat om met tekst en foto’s direct een fijne sfeer te creëren. Echt heel warm geschreven.
Een greep uit de recepten
- camembert uit de oven
- geklutste eieren met geschaafde truffel
- bananenbrood
- groene tomatensalade
- troebel perensap
- croquetjes van gestoofde haas
- perencider-roggebrood
- rillettes de porc
Stuk voor stuk zijn het recepten die met liefde gemaakt worden. Geen snelle gerechten, maar je maakt ze met aandacht. De ingrediëntenlijsten kunnen dan ook langer zijn. Maar dan geniet je daarna ook extra van de heerlijke maaltijd.
Meer over met Floorabella
Auteur: Floor van Dinteren
Prijs: € 24,95
ISBN 9789463331456
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter