• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Goed eten & koken   Kees-kaas, goed voor het cholesterol, maar is het ook lekker?

Kees-kaas, goed voor het cholesterol, maar is het ook lekker?

Laatste update: 3 november 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

We kregen een pakketje van kees-kaas toegestuurd. Omdat het een stuk gezonder zou zijn dan gewone kaas. En wij waren natuurlijk ook benieuwd of het dan wel goed smaakt? Want kees kaas is eigenlijk geen kaas. Het is kees. Door de unieke samenstelling.

Kees-kaas is gemaakt met plantaardige oliën. Hierdoor is het een stuk minder vet dan kaas van dezelfde leeftijd. Door de dierlijke vetten te vervangen door plantaardige oliën is het beter voor het cholesterol. Bovendien is kees lactosevrij (niet geschikt bij melkallergie).

We hebben de oude kaas en de tuinkruidenkaas getest met een lekker glaasje rode wijn (ook goed voor je cholesterol). Jenny heeft de jonge en komijnenkaas getest.

Hoe smaakt deze gezonde magere kees?

kees-kaas-cholesterol-plantaardig

Wij vonden de tuinkruidenkaas zo uit het vuistje erg lekker. De kaas is goed romig. De tuinkruiden proef je wel, maar is niet overheersend. Op verjaardagen zie je altijd toastjes liggen bij kaas, maar geef mij maar zo’n stuk lekker uit het vuistje. Dan laat ik de lege koolhydraten van het toastje lekker achterwege.

Op brood

De gerijpte kaas vonden we in het begin wel lekker, maar het stukje dat iets langer in de kaastrommel bleef liggen werd wel een beetje droog. Kortom de kaas gewoon lekker snel opeten. Het is immers goed voor je ;-))

Het lijkt ook of er zoutkristallen in zitten, dat is er lekker bij de extra gerijpte kaas. Maar of het traditionele zoutkristallen of iets anders door de olie zijn, maakt niet uit. Het smaakt gewoon lekker.

Kees bij het koken

Ik heb de kaas in verschillende gerechten gebruikt. Vooral de maten van smelten vind ik naast de smaak ook erg belangrijk, bijv. in pasta of een oven schotel. Dat doet de kaas helemaal goed. Dan merk je bij deze kaas echt geen verschil met een stukje ‘normale’ kaas.

Kees-kaas is verkrijgbaar in vier varianten:

  • gerijpt
  • extra gerijpt
  • komijn
  • tuinkruiden

Hoe vond Jenny kees?

Jenny: “Ik vond het verrassend lekker en ga het zeker vaker kopen. Bovendien erg fijn dat het lactosevrij is.”

Jenny verwachtte eigenlijk een soort plastic-smaak, maar dat bleek toch echt niet het geval te zijn. Ook het droge wat vaak wordt gezegd, vond zij erg meevallen (kaas was ook snel op). Al blijft een kaassmaak natuurlijk erg persoonlijk. Een ander groot voordeel vond Jenny dat je de kaas zo makkelijk snijdt. Ook met de kaasschaaf gaat het lekker soepel.

Waar kun je Kees kaas kopen?
Je kunt de kaas o.a. kopen bij diverse supermarkten en kaaswinkels.

Meer info vind je op de site van de keesmakers.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Voedselzandloper over eieren en kaas
    Voedselzandloper over eieren en kaas
  • Volkoren wrap met spinazie en mango
    Volkoren wrap met spinazie en mango
  • Energetisch dieet: slanker en gezond door meer plantaardig te eten
    Energetisch dieet: slanker en gezond door meer plantaardig…
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Hoe maak je een Arabische maaltijdsalade? - 7 februari 2023
  • Dagelijks een journal bijhouden, waarom zou je dat doen? - 3 februari 2023
  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood? - 2 februari 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: cholesterol verlagend, gezonde kaas, kaas uit het vuistje, kees, kees kaas, lactosevrij, magere kaas, vetten, zout

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe maak je een Arabische maaltijdsalade?
  • Wat is lactoferrine? Waarom heb je lactoferrine nodig?
  • Dagelijks een journal bijhouden, waarom zou je dat doen?
  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven