In de Foodybox zaten twee dozen met bijzondere paddestoelen va Funghi Funghi: mai take/eikhaas en koraalzwam. Ik had er nog nooit van gehoord. Leuk om mee te experimenteren. Ik ging voor een eenvoudige pasta, maar wel extra lekker. Mocht je niet aan deze bijzondere paddenstoelen, ga dan in ieder geval het avontuur aan en probeer andere mix met paddestoelen. Toch net weer anders dan een champignon.
Wij hebben naast deze romige pasta een friszoete tomatensalade gegeten. Een fijne combinatie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram volkoren penne
- flinke stronk broccoli, in kleine stronkjes gesneden
- 300 gram paddestoelen
- 100 gram kookroom
- 2 tl. truffeltapenade
- 1 flinke ui gesnipperd
- 2 tenen geperst knoflook
- 2 el. olijfolie om in te bakken
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Doe na 2 minuten de broccoli en paddestoelen in de pan. Voeg na een minuut of 8 de room en tapenade toe. Vlak voordat de pasta gaar is.
Giet de pasta af en voeg de saus toe. Is het iets te droog, doordat de room ingekookt is, voeg dan een beetje kookvocht toe.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter