Een lekker, gezond en makkelijk vegan recept, macaroni met palmkool, champignons, uien en broccoli! In dit recept wordt gebruik gemaakt van glutenvrije mais macaroni. Je kunt natuurlijk ook je eigen gezonde variant pasta kiezen. Bijvoorbeeld volkoren penne. Het hoeft zeker niet per se macaroni te zijn.
Palmkool is een ‘vergeten’ groente, oorspronkelijk afkomstig uit Italië. Je kunt hem ook zelf kweken in een moestuin, want palmkool is erg gezond! Het lijkt qua smaak wat op boerenkool. Het is nog niet altijd makkelijk te verkrijgen, maar je ziet palmkool wel weer vaker in de winkel liggen. Kun je geen palmkool vinden? Je kunt dan als alternatief voor savooiekool of boerenkool kiezen.
Ingrediënten
(voor twee personen)
- paar gesneden bladeren palmkool
- 250 gram kastanje champignons
- 3 gesneden rode uien
- 150 gram broccoli in roosjes
- 400 gram maismacaroni (of andere pasta)
- halve pot: Grand Italia sugocasa erbe
- peper en zout
Bereiding van de macaroni met palmkool
Kook de macaroni of andere pasta, zoals op de verpakking staat vermeld. Smoor de gesneden palmkool, champignons, rode uien en broccoli in 15 minuten gaar. Voeg de pasta bij de groente. Voeg op het laast de saus toe. En maak het naar wens nog iets op smaak met peper en zout (met mate).
En dan… smakelijk eten!
Met dank aan Kees Kroos voor dit lekkere vegan recept! Op de website van Kees vind je veel meer plantaardige recepten.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter