Na een wandeling door het herfstweer is het heerlijk om te genieten van een pittige pompoensoep. Deze soep staat al in 20 minuten op tafel. Je kunt ‘m natuurlijk ook vooraf klaar maken en even opwarmen.
Een pittige herfstsoep geeft je veel frisse energie en warmte op een herfstdag…
Ingrediënten
|
Bereiding
Snij de ui en gember in stukjes. Fruit de ui en gember zo’n 3 minuten. Voeg daarna geperste knoflook toe. Voeg daarna de kruiden toe. Laat dit op het vuur staan.
Snijd met een vlijmscherp stevig mes de pompoen doormidden, schep de pitjes eruit en laat de schil zitten. Snijd in blokjes en voeg een liter runder of kipbouillon toe en laat een minuut of 20 zachtjes koken.
Pureer het geheel met staafmixer tot een soep. Voeg naar smaak crème fraîche, uitgebakken spekjes of geroosterde pompoenpitjes toe.
Geniet ervan!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024