Geen tijd om te koken? Echt wel!
Deze super snelle pasta(saus) staat binnen een half uur op tafel en garandeert je een lekkere en voedzame maaltijd. Ideaal als je weinig tijd hebt maar wel lekker (en gezond) wilt eten. Laat het bezorgmenu van de Italiaan, dus maar in de kast en gewoon lekker zelf de keuken in!
Wat trouwens ook mooi is aan dit gerecht, er zit aardig wat groenten verstopt in de saus, ideaal voor lastige peuters/kleuters.
Ingrediënten (4 personen)
- 750 gr tomaten of 1 fles biologische passata di pomodoro (gezeefde tomaten) á 700 ml.
NB: omdat het hier een kant-en-klaar product betreft uiteraard wel even goed het etiket checken op E-nummers, smaakversterkers etc. Kies daarom het liefst voor een variant uit de biologische winkel waar geen suiker, glucosestroop, zout, dubieuze aroma’s en rijst-/aardappel-/maiszetmeel in zit (ja echt, wat ik allemaal tegen ben gekomen op de etiketten…!) - 1 courgette (biologisch, met schil)
- 1 paprika
- 1 á 2 sjalotje(s)
- 1 á 2 teentje(s) knoflook
- verse tijm en/of rozemarijn
- handje verse basilicum
- peper
- 250 gr speltpasta
- zak spinazie (300 gr)
- 350 gr (wok)garnalen
- handje pijnboompitjes
- olijf- of kokosolie
Hoe maak je het? (30 min)
- snipper de ui en knoflook fijn en snij de courgette en paprika in stukjes
- snij ook de tomaten in (kleine) blokjes
- fruit de ui en knoflook aan in wat olijf- of kokosolie
- voeg de courgette en paprika toe en bak even mee
- voeg nu de blokjes tomaat (of de passata) en wat tijm en/of rozemarijn toe
- breng aan de kook, voeg de garnalen toe en laat op laag/middelhoog vuur de saus inkoken
NB: als de saus wat waterig blijft voeg dan liever geen maïzena als bindmiddel toe (maïzena = zetmeel = maltose = glucose = 100% suiker)! Gebruik liever een natuurlijk bindmiddel als bijvoorbeeld arrowroot (te koop in bio- en natuurwinkels).
- kook ondertussen de (spelt)pasta volgens verpakking (beet)gaar
- roer de verse spinazie door de saus en daarna ook de pasta
- serveer met de verse basilicum en de pijnboompitjes
- eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Dayenne van Dayennefoodblog.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter