Hollandse garnalen salade met avocado kennen we allemaal. Dit keer wilde ik een bijzondere twist geven aan het gerecht. Het is een Aziatisch tintje geworden. Dat komt vooral door de friszure smaak en koriander. Het is wel fijn als je daar van houdt. Wij in ieder geval wel!
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram Hollandse garnalen
- 1 zakje veldsla
- 1 grapefruit
- 1 rijpe avocado
- 1 zakje veldsla
- 24 cherrytomaatjes
- bosje koriander
- eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel appelazijn
- theelepel citroensap
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Begin met het lastigste klusje. Snij de grapefruit in partjes en zorg ervoor dat alle velletjes weg zijn. Verdeel de grapefruit over de vier borden. Laat in het midden ruimte over voor de veldsla. Daarna kun je de sla er over verdelen.
Maak de dressing in een kopje en verdeel het over de sla. Snij vervolgens de avocado doormidden. Snij het vruchtvlees in mooie plakjes en schep de avocado uit de schil. Verdeel dit ook over de salade.
De overige ingrediënten kun je ook over de borden verdelen.
Reken maar dat je succes maakt op het moment dat je een etentje krijgt. Het is een palet aan kleuren en smaken. Van zachte avocado tot bittere grapefruit afgewisseld met de smaak van koriander en tomaat. Kortom genieten.
De garnalen zaten in de Foodybox van Kroon op het werk. Leuk om op deze manier aan de slag te gaan met een basisingrediënt en de rest er om heen te bedenken. Robert, bedankt!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter