Mijn broer is gek op dit klassieke gerecht. Maar voor iedereen die het recept niet uit z’n hoofd kent het recept voor avocado met Hollandse garnalen. Met whiskysaus bekend als de garnalencocktail.
Hoe maak je een avocado met garnalen?
Ingrediënten
- 2 avocado’s
- 100 gram garnalen, liefst de Hollandse
- 2 eetlepels olijfolie
- zout, peper
- citroen en peterselie voor de garnering
Variatietips: doe er eens een fijn gesneden kerstomaatje door. Maak zelf whiskysaus, door zelfgemaakte mayonaise te mixen met tomatenpuree en een beetje whiskey. Of voeg er een beetje veldsla door.
Bereiding
Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado (zorg dat de schil heel blijft, want die gebruik je om de salade in te serveren).
Snijd de kerstomaatjes in vieren.
Pureer het vruchtvlees van de avocado met de staafmixer.
Voeg de kerstomaatjes, olijfolie en de Hollandse garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles door elkaar.
Vul de schillen van de avocado’s met het mengsel en leg ze op een bord.
Bestrooi met zout en peper uit de molen.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Lees hier: Hoe gezond zijn avocado’s?
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter