Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
  • Gezond leven
  • Recepten
  • Afvallen
  • Sport
  • Boeken
  • Erop uit
  • WellnessVakanties
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Desserts
  • Tussendoortjes
  • Drinken
  • Koolhydraatarm
  • Vegan
Je bent nu hier: Home / Recepten / Diner / Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Gepubliceerd op: 4 april 2015 - Door Irene van Gent

Mijn broer is gek op dit klassieke gerecht. Maar voor iedereen die het recept niet uit z’n hoofd kent het recept voor avocado met Hollandse garnalen. Met whiskysaus bekend als de garnalencocktail.

Avocado and Shrimps Salad. Appetizer

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 100 gram garnalen, liefst de Hollandse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • citroen en peterselie voor de garnering

Variatietips: doe er eens een fijn gesneden kerstomaatje door. Maak zelf whiskysaus, door zelfgemaakte mayonaise te mixen met tomatenpuree en een beetje whiskey. Of voeg er een beetje veldsla door.

Bereiding

Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado (zorg dat de schil heel blijft, want die gebruik je om de salade in te serveren).

Snijd de kerstomaatjes in vieren.

Pureer het vruchtvlees van de avocado met de staafmixer.

Voeg de kerstomaatjes, olijfolie en de Hollandse garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles door elkaar.

Vul de schillen van de avocado’s met het mengsel en leg ze op een bord.

Bestrooi met zout en peper uit de molen.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Avocado-citrus salade
    Avocado-citrus salade
  • Goedgevulde maaltijdsalade met parmaham en vijgen
    Goedgevulde maaltijdsalade met parmaham en vijgen
  • Groene avocado-pudding als ontbijt
    Groene avocado-pudding als ontbijt
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis gezonde inspiratie

Ik ontvang graag 1x per week gratis een overzicht met recepten en inspirerende artikelen van Goed eten Gezond leven:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Meest recente berichten

  • Schoenen in huis, prima of toch ongezond?
  • Ik heb synesthesie, elk woord heeft een kleur
  • Ontstressen met gezonde geuren
  • Doe ff gezond, lekkere recepten, feiten en geen fabels
  • De rol van je zintuigen bij eetbuien
BlogSociety

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Zijn vijgen gezond?
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op PinterestVolg ons op InstagramVolg ons op Youtube

© 2019 Goed Eten Gezond Leven