Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër!
Een verrassende combi met aubergine, spruiten en linzen.
Super gezond, super lekker! Perfect als voorgerecht, lunch of hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
Voor de aubergine:
- 4 aubergines (1 aubergine per persoon, als hoofdgerecht)
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Voor de salade:
- 400 gram spruiten
- 200 gram linzen / 1 blik
Voor de dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, geperst
- 2 eetlepels ahornsiroop
Voor de garnering:
- ½ granaatappel, de pitjes
Extra:
Combineren met bruine rijst of een stevig stuk oerbrood.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de aubergines door het midden en snij het vruchtvlees kruislings in zonder het huidje te beschadigen. Leg ze op een ovenplaat, bestrijk met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en laat 40 minuten roosteren tot de randjes beginnen te schrompelen en ze van binnen warm en zacht zijn.
Zorg ondertussen dat de linzen gekookt zijn volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes en snij ze fijn of laat ze grof malen in een keukenmachine. Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer daarin de gehakte spruitjes gedurende 1 minuut. Giet direct af en koel met koud water.
Laat goed ze goed uitlekken of droog in een slacentrifuge. Maak dan de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap en de ahornsiroop. Mix de linzen door de spruiten en voeg de dressing toe. Verdeel tot slot de aubergines (net uit de oven!) over de borden en beleg met een paar lepels van de salade. Garneer met de pitjes van de granaatappel. Je bent klaar om te serveren!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter