Als je deze soep op ayurvedische wijze wilt maken, laat dan de knoflook en uien weg en vervang deze door asafoetida (te koop bij toko).
- Beetje ghi, boter of olie
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 uit, gesnipperd
- 2 theelepels garam masala (kruidenmengsel, te koop bij toko/supermarkt. Of als je het zelf wilt maken: koriander, komijn, piment, nootmuskaat, peper, kardemom, kruidnagel, venkel, laurierblad).
- 1 spaanse peper (wil je een pikante soep, verwijder dan de zaadjes en snijd de peper in stukjes die je meebakt met de uit en knoflook, wil je een milde soep, snijd de peper door, verwijder de zaadjes en kook de peper in zijn geheel mee)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 500 gram in blokjes gesneden tomaat, ontdaan van het velletje
- 175 gram rode linzen, gewassen tot het spoelwater helder is
- 2 theelepels citroensap
- 6 deciliter groentebouillon, zelfgemaakt of van een tablet/poeder
- 3 deciliter kokosmelk (of 1 blik)
- zout en zwarte peper
- verse koriander (of peterselie) en eventueel citroen om mee te garneren
Smelt de boter of verwarm de olie en fruit de ui en knoflook (of de assefoutida). Voeg de specerijen toe en roerbak nog 30 seconden. Voeg de tomaten, linzen, citroensap, bouillon, kokosmelk toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de soep koken tot de linzen zacht zijn. Vis de rode peper eruit en serveer met de verse koriander (of peterselie) en eventueel een schijfje citroen.
Eet smakelijk.
Met dank aan De Yogapoort Zaandam voor het delen van dit recept. We gaan het zeker proberen!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
- Makkelijk recept: basis voor een lekkere preischotel - 1 september 2023