Het blijft nog een poosje mooi en warm weer, maar ook als toetje in de wintermaanden is dit gezonde ijsje heerlijk! En het is trouwens heel makkelijk en snel om te maken, al moet je het wel even voorbereiden.
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 100 g walnoten+ wat extra walnoten voor de garnering
- 40 g biologische vanilleyoghurt
- 1 tl vanille
Bereiding bananen-walnotenijs:
Snijd de bananen aan plakjes en leg deze in een zakje. Vries deze in voor minimaal 6 uur.
Stop de bevroren bananenplakjes, de vanilleyoghurt en de vanille in een keukenmachine of goede blender. Zet de keukenmachine aan, als het een smeuïge roomijsachtige structuur krijgt, zet je hem even uit. Je voegt de walnoten toe en vermaalt dit allemaal samen even kort door. Schep het bananen-walnotenijs uit de keukenmachine in een schaaltje en bestrooi dit met de extra walnoten. Eet smakelijk!
—
(Red) Dit lekkere en gezonde recept is van Annemiek van Mooi Gezond! Meer lekkere recepten vind je op haar Facebookpagina en haar profiel hieronder.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter