Het is gezonder en je darmen kunnen het beter verwerken, daarom neemt de populariteit van speltbrood snel toe. Veel bakkers en ook supermarkten nemen het op in het vaste assortiment. Let er dan wel op, dat het 100% speltbrood is. Maar je kunt ook zelf speltbrood maken. Hieronder vind je een basisrecept voor speltbrood dat je bakt in de oven.
Ingrediënten
voor een brood van zo’n 700 gram
- 500 gram speltbloem
- 300 ml water
- 7 gram droge gist
- 10 gram suiker of suikervervanger
- 10 gram boter
- 7 gram zout
Houd je exact aan de hoeveelheid bloem en gist. Anders kan alles te veel worden.
Bereiding speltbrood uit de oven
Kneed de ingrediënten tot een mooi glad deeg. Zet het in een kom met een doek er over aan de kant, zodat het geheel goed kan rijzen.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Zet het deeg nadat het klaar is met rijzen (stopt vanzelf) in de oven. Bak het brood in 45 minuten klaar.
Het brood is uiteraard ook te bakken in een broodbakmachine. Bekijk dan de exacte instructies voor temperatuur en duur in de instructies van de broodbakmachine.
Tip varieer eens met ingrediënten door het deeg, zoals rozijnen en noten, maar ook met gedroogde tomaten en zwarte olijven.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023