Een ander verhaal van onze vakantie in Frankrijk. De man van Thiery Thielemans is chefkok. Dus leuk om ook met hem te brainstormen over de heerlijkheden in Frankrijk. Die zijn er immers genoeg. Hij vroeg me of ik de Coeur de Boeuf ken. Of ik die al had geproefd. Want deze zijn zooooo lekker!
Zonder te weten dat ik het al gegeten had. Ik had niet op de naam gelet, maar het zijn de meest lelijke én lekkere tomaten. We kopen ze met grote regelmaat. Heerlijk smaakvol.
Terug in Nederland zal ik de heerlijke tomaten missen. Alle tomaten smaken zo veel lekkerder in Frankrijk (of een ander Zuid-Europees land) dan in Nederland. De smaak is zo vol. Van de week de laatste gebruikt voor een heerlijke salade met geitenkaas. Nu op zoek naar een goede groenteboer in Nederland….
Iedere dag aten we op vakantie tomaat. Heerlijk met een beetje peper, zout, olie en balsamico. Of ik maak er een soort quacamole van met romige avocado’s. Dan ook niet te veel toevoegen, anders ben je de smaak van de heerlijke tomaat kwijt. Een perfecte vakantielunch, zonder te veel (foute) calorieën.
De kids vinden ze ook erg lekker. Op deze manier eten ze makkelijk hun groentes, zonder dat we er te veel druk op leggen. Restaurants werken hier niet altijd goed aan mee. Kortom we hebben gewoon genoten van deze tomaat, die tot hij helemaal rijp was aan de tak hing!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
- Makkelijk recept: basis voor een lekkere preischotel - 1 september 2023