Tomatensap vond ik altijd heel erg vies, maar ik kende geen zelfgemaakte tomatensap. Laatst bij de opening van de Healthy Food Academy heb ik verschillende lekkere sappen gedronken. Dat is makkelijk en dat ga ik zelf eens proberen waren mijn gedachtes.
Ik heb een basisrecept uitgewerkt, maar geef je alle vrijheid om er zelf mee te experimenteren. Ik heb rauwe tomaten gebruikt. Je kunt natuurlijk ook het velletje eraf weken door de tomaten in heet water te doen en daarna te laten schrikken in koud water.
Ingrediënten voor 1 glas tomatensap
- 3 middelgrote tomaten
- handje Italiaanse kruiden
- klein beetje water
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een slowjuicer of blender en voeg water naar smaak toe. Hoe dunner je de sap wenst, hoe meer water je toevoegt.
Tip: varieer eens met verschillende soorten tomaten. Ook van gele tomaten kun je een leuk sapje maken.
That’s all!
De sap heb ik bewaard in een oude fles die ik bewaard heb van tomatensoep die ik kocht bij een traiteur in Frankrijk. Het etiket gaat er niet af. Dat is wel zo leuk.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept voor een gezonde soep met kokosmelk - 24 september 2023
- Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
- Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023
Laat een reactie achter