Trek in een lekker dessert? Of een heerlijk tussendoortje? Dan is dit suikervrije recept voor coffeemouse echt iets voor jou. Het zit vol pure ingrediënten. Je kunt het makkelijk van te voren maken. En zo bewaren voor een paar dagen.
Hoe maak je een suikervrije koffiemousse?
Ingrediënten voor 6 personen
- 250 ml ongezoete appelsap
- 500 ml water
- 6 gram agar agar poeder
- 6 eetlepels oploskoffie
- een snufje zout
- 2 eetlepels amandelpasta
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel vanille extract
- een klein handje geroosterde wal-of pecannoten
- Een klein beetje sinaasappelrasp
Bereiding
Breng al roerend de appelsap, agar agar en het water aan de kook. Laat dit mengsel even goed doorkoken tot de agar agar goed opgenomen is. Doe nu de oploskoffie, de stroop en het zout in de pan. Goed roeren en van het vuur hale
n.
Laat het goedje in een kom of glas afkoelen. Als het goed afgekoeld is, meng dan de amandelpasta en pindakaas met het vanille extract erdoorheen met de blender. Garneer met de wal- of pecannoten en sinaasappelrasp.
Enjoy!
Irma Kromhout-van Cappelle
Laatste berichten van Irma Kromhout-van Cappelle (toon alles)
- Is brood gezond? - 13 november 2014
- Suikervrije koffiemousse als dessert - 10 november 2014
- Gezonde sandwich crackers - 5 november 2014
Denise zegt
Hallo Irma,
Moet de mousse nog opstijven in de koelkast? Ik heb het gemaakt, maar het is dun…?
Groet, Denise
Denise zegt
Het is toch goed gekomen ? Alleen wel donkerder van kleur dan het plaatje…
Vanessa zegt
Top!