• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Desserts   Suikervrije coffeemousse als dessert

Suikervrije coffeemousse als dessert

Laatste update: 5 september 2019 - Door Irma Kromhout-van Cappelle | Leestijd ca. 1 minuut

Trek in een lekker dessert? Of een heerlijk tussendoortje? Dan is dit suikervrije recept voor coffeemouse echt iets voor jou. Het zit vol pure ingrediënten. Je kunt het makkelijk van te voren maken. En zo bewaren voor een paar dagen.

Suikervrije koffiemousse met pecannoten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 ml ongezoete appelsap
  • 500 ml water
  • 6 gram agar agar poeder
  • 6 eetlepels oploskoffie
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel vanille extract
  • een klein handje geroosterde wal-of pecannoten
  • Een klein beetje sinaasappelrasp

Bereiding

Breng al roerend de appelsap, agar agar en het water aan de kook. Laat dit mengsel even goed doorkoken tot de agar agar goed opgenomen is. Doe nu de oploskoffie, de stroop en het zout in de pan. Goed roeren en van het vuur hale
n. Laat het goedje in een kom of glas afkoelen. Als het goed afgekoeld is, meng dan de amandelpasta en pindakaas met het vanille extract erdoorheen met de blender. Garneer met de wal- of pecannoten en sinaasappelrasp.

Enjoy!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Abrikozendessert
    Abrikozendessert
  • Havermout chocolade repen
    Havermout chocolade repen
  • Glutenvrije en suikervrije bessentaart met natuurlijke kleurstoffen
    Glutenvrije en suikervrije bessentaart met natuurlijke…
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Irma Kromhout-van Cappelle

Ik ben Irma en ik woon in Utrecht met mijn man, waar ik ook mijn praktijk voor voedingsadvies en orthomoleculaire therapie heb. Voordat ik voedingscoach werd, heb ik gewerkt als verzekeringswiskundige. Voor deze omscholing heb ik de opleidingen gewichtsconsulent en orthomoleculaire geneeskunde afgerond. Naast dat ik in mijn praktijk werkzaam ben, ben ik ook docent en verzorg ik kookworkshops en demonstraties!
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Irma Kromhout-van Cappelle (toon alles)

  • Is brood gezond? - 13 november 2014
  • Suikervrije coffeemousse als dessert - 10 november 2014
  • Abrikozendessert - 9 november 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: dessert, gastblog, koffie, recepten, suikervrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise zegt

    30 maart 2016 om 10:13

    Hallo Irma,
    Moet de mousse nog opstijven in de koelkast? Ik heb het gemaakt, maar het is dun…?
    Groet, Denise

    Beantwoorden
    • Denise zegt

      30 maart 2016 om 10:35

      Het is toch goed gekomen ? Alleen wel donkerder van kleur dan het plaatje…

      Beantwoorden
      • Vanessa zegt

        30 maart 2016 om 21:38

        Top!

        Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zo bevrijd je jezelf van schuldgevoelens
  • Hoe maak je een gezonde gnocchi met lekkere pestosaus?
  • Waarom stelt een fysiotherapeut zoveel vragen?
  • Hoe krijg je strakke bovenarmen? Doe de Tricep Dip!
  • Ondanks een intolerantie toch kunnen genieten van een gezond leven

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven