Het is bijna kerst en dan maken we graag nog iets extra lekkers. Om iedereen te kunnen laten genieten, is deze glutenvrije, suikervrije chocolade-kersentaart een uitstekend idee. Lekker bij de koffie, maar ook heerlijk als dessert.
Dit recept kregen we van lezeres Marjanne. Ze heeft ook een eigen FB-groep waar ze meer lekkere recepten deelt. Je kunt je hier gratis voor aanmelden.
Hoe maak je deze glutenvrije, suikervrije, choco-kersentaart?
Ook als je koolhydraatarm eet, is deze suikervrije choco-kersentaart een prima keuze.
Wat heb je nodig om deze super lekkere taart te maken?
Ingrediënten:
- 20 ongezwavelde abrikozen
- bakje kersen
- 200 gram amandelmeel
- bekertje zure room
- 200 gram zwarte chocolade waarvan minimaal 72 procent cacao
- 4 eieren
- 2 theelepels kaneel
- snufje zuiveringszout
- agar poeder (swallow globe brand agar agar powder)
- stevia naar smaak (Houd je niet van de bittere smaak? De natuurlijke suikervervanger erythritol kan dan wellicht beter bij je passen).
Bereiding:
Wel de abrikozen ongeveer een uur in 300 ml water wat gekookt heeft. Giet de helft van het water af en pureer de abrikozen met een staafmixer.
Brokkel de chocolade in een pannetje doe er een beetje water bij en smelt het op een zacht vuur.
Doe de eieren in een kom en meng het met de amandelmeel, de abrikozenpuree, de kaneel en stevia tot een homogene massa. Als het te droog is kun je er een scheutje water bij doen. Voeg dan de gesmolten chocolade er door.
Zet de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.
Je laat de taart afkoelen en zet het in de koelkast.
(lees hieronder verder)
Ondertussen ontpit je de kersen, kook je ze gaar in de pan en je doet er wat stevia of eryhtritol op naar smaak. Ook voeg je 2 theelepels kaneel er doorheen. Als laatste doe je er een beetje agar agar door. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Laat het goed afkoelen.
Wanneer de taart flink koud is, snijd je de taart over de helft door de midden. De helften bestrijk je met zure room en een beetje van het kersenmengsel zonder kersen. Daarna leg je ze weer op elkaar.
Smeer het kersenmengsel op de bovenkant van de taart.
En klaar is de chocolade-kersentaart. Nu lekker genieten!
(red) Een ander lekker recept met kersen: Roze pannenkoeken met bieten en kersen!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter