• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Glutenvrije en suikervrije bessentaart met natuurlijke kleurstoffen

Glutenvrije en suikervrije bessentaart met natuurlijke kleurstoffen

Laatste update: 13 september 2021 - Door Jenny | Leestijd ca. 5 minuten

Een taart waar je zonder schuldgevoel heerlijk van kan genieten (nog steeds met mate natuurlijk ;-))

Op deze site en online vind je genoeg inspiratie om taarten een stuk gezonder te maken.  En deze bessentaart, genaamd Oh My Badass Pie (gemaakt door Marike), mag natuurlijk niet ontbreken. Het recept voor deze heerlijke en gezonde glutenvrije en suikervrije taart vind je hieronder!

Glutenvrije en suikervrije bessentaart met natuurlijke kleurstoffen

Recept voor deze bessentaart

Met grote dank aan Marike van Oh My Pie en onze voormalig partner Muskie (eind 2019 gestopt) dat wij dit fantastische recept mogen delen op onze site! Marike is specialist in het maken van glutenvrije baksels en op haar website Oh My Pie vind je veel meer van dit soort heerlijke, glutenvrije baksels! Echt een aanrader om daar eens te gaan kijken.

Marike maakt bij dit recept gebruik van haar eigen kruidenblend Oh My Badass Pie en de natuurlijke kleurstoffen van Unicorn. De Oh My Badass Pie kruidenblend is echt een aanrader. Zoet en erg fris. Je kunt dit gebruiken in zoete baksels in plaats van cacao of kaneel. De mogelijkheden zijn eindeloos en het geeft je baksel echt iets extra’s!

De natuurlijke kleurstoffen die bij deze taart zijn gebruikt, zijn van van Unicon Superfood, Freeze Dried Pink Pitaya. Deze kleurstoffen zijn niet alleen natuurlijk, maar bestaan zelfs uit superfood en ze zijn ook gluten- en suikervrij.  Deze kleurstof, de Unicorn Freeze Dried Pink Pitaya, geeft een prachtige dieproze kleur aan al je taarten, cupcakes en andere baksels. Maar ook aan smoothies, yoghurt, pannenkoeken en veel meer! Je hebt slechts 1 a 2 theelepels nodig bij gebruik.

Dit zijn goede en gezond alternatieven wat ons betreft voor kleurstoffen en wat extra smaak!

Wat heb je nodig voor deze prachtige Oh My Badass Pie bessentaart en hoe maak je deze taart? We vertellen het je hieronder!

Benodigdheiden:

  • Springvorm dia 20 cm
  • Mengkom
  • Pannetje
  • Spatel
  • Oven

Voor de bodem:

  • 125 g glutenvrije havermout
  • 50 g noten naar keuze – (Marike koos voor Macadamia’s)
  • 40 g lijnzaad
  • 8 Medjoul dadels
  • 30 g kokosolie– gesmolten
  • Snufje zeezout
  • 1 el Oh My Badass Pie!

Voor de vulling:

  • 1000 g stevig yoghurt naar keuze
  • 10 blaadjes gelatine of 6 g agar agar
  • 1 tl Unicorn Superfoods
  • 50 g ahornsiroop
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1 tl vanille-extract

Voor de topping:

  • 200 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 blokjes pure chocolade
  • 1 el kokosrasp

Hoe maak je deze glutenvrije en suikervrije bessentaart?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Maal de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een los deeg ontstaat. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe om er een samenhangend deeg van te maken.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en verdeel eventueel nog wat gebroken noten over de bodem voor een extra bite.
  4. Plaats de bodem voor 10 minuten in de oven.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  6. Doe de yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar.
  7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9. Je kunt ook gelatinepoeder (rund) gebruiken.
  8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een beetje water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
  9. Schenk de helft van het yoghurtmengsel over de bodem die net uit de oven komt en schuif de springvorm de koelkast in zodat de witte laag op kan stijven.
  10. Los ondertussen de natuurlijke roze kleurstof op in een klein beetje water, roer dit goed door de overige yoghurtvulling.
  11. Zodra de witte laag stijf genoeg is roer je de roze laag nog een keer goed door. Gebruik desnoods een staafmixer om de vulling vloeibaar te maken en spatel dit voorzichtig over de witte laag.
  12. Schuif de taart weer de koelkast in voor zo’n 2 uur.
  13. Verwarm de frambozen, Marike gebruikte diepvries frambozen en blijf ondertussen goed roeren totdat er een coulis ontstaat. Voeg eventueel zoetmiddel naar wens toe. Laat het mengsel afkoelen.
  14. Zodra de roze laag stijf genoeg is kun je de coulis over de taart draperen, verdeel de blauwe bessen over de rest van de taart.
  15. Verwarm de blokjes pure chocolade au bain-marie en swirl dit decadent over de taart heen, top de taart af met wat kokosrasp om het feest compleet te maken!
  16. Schuif de taart nog even de koelkast in zodat de chocolade uit kan harden en serveer deze parel met een glimlach.

Credits recept: www.ohmypie.nl

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hoe maak je een suikervrije en glutenvrije chocolade-kersentaart?
    Hoe maak je een suikervrije en glutenvrije…
  • Glutenvrije hartige taart
    Glutenvrije hartige taart
  • Doe culinaire inspiratie op bij deze zeven Instagramaccounts
    Doe culinaire inspiratie op bij deze zeven Instagramaccounts
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Jenny

Samen met Vanessa ben ik de eigenaar van deze website Goed eten Gezond leven. Zelf worstelde ik een tijd met mijn gezondheid en gewicht en ik was op zoek naar meer informatie. Eigenlijk is deze website begonnen als een grote zoektocht naar wat goed voor mij zou kunnen zijn. Hoe zou ik mezelf gezonder en fitter kunnen voelen? Ik ben heel veel gaan lezen hierover. Vanessa wist al heel veel van voeding en vertelde mij daar vaak over. Leuk om te delen vonden wij, daarom zijn wij deze blog begonnen. Deze website is onze passie. Alle info is aanvullend, dus niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde!
My Instagram profile

Laatste berichten van Jenny (toon alles)

  • Tips uit het boek 101 Essays die je denkwijze zullen veranderen - 31 maart 2023
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt? - 26 maart 2023
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht! - 24 maart 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bessen, bessentaart, Glutenvrij, kleurstoffen, muskie, natuurlijke ingredienten, recept, suikervrij, taart, unicorn

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Tips uit het boek 101 Essays die je denkwijze zullen veranderen
  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven