Ik had zelf nog nooit ongepelde Hollandse garnalen gegeten. Toen kreeg ik deze in de foodybox van Kroon op het Werk. Dus aan de bak om er iets creatiefs mee te doen. We hebben het lekker met courgette gegeten en ricotta. Een bijzondere combinatie.
Ingrediënten hoofdgerecht voor 4 personen
- 600 gram ongepelde garnalen
- 3 eetlepels olie om te marineren
- theelepel paprikapoeder
- theelepel chilipeper
- keltisch zeezout naar smaak
- citroen
- bakje ricotta
- bosje dille
- Italiaanse kruiden
- geraspte kaas
Extra nodig
- keukenrol
- mandoline of keukenrasp
- grote kom
- vuurvaste ovenschaal
- grillpan
Bereiding
Doe de olijfolie, paprikapoeder, chilipeper en een beetje zeezout in een grote kom. Voeg de garnalen toe en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de courgette en snijdt deze in hele dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Doe er een beetje zout over voor het onttrekken van het vocht en laat het een kwartiertje staan. Na een kwartier kun je het deppen met keukenrol. Leg de courgette in een platte ovenschaal en zet deze een half uurtje in de oven. De courgette is gaar als deze mooi zacht en glazig is.
- Snij de dille fijn en meng het door de ricotta. Leg een mooi bolletje op ieder bord en een of twee partjes citroen.
- Zodra de courgette bijna gaar is, kun je de garnalen in de grillpan grillen. De garnalen zijn gaar als ze mooi roze kleuren.
- Maak het bord mooi op en je hebt een heerlijke maaltijd.
Eet smakelijk!
De garnalen zaten in de Foodybox van Kroon op het werk. Leuk om op deze manier aan de slag te gaan met een basisingrediënt en de rest er om heen te bedenken. Robert, bedankt!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Agnes zegt
Geen dank hoor, voor die overheerlijke Hollandse garnalen die we beschikbaar stelden. Genieten en liefst met zoveel mogelijk mensen;)