Gehaktschotels kennen we allemaal, maar een gehaktschotel met zoete aardappel hebben wij hem nog nooit gemaakt. Een leuke variant die we van Dieuwke hebben gekregen. Echt het proberen waard én natuurlijk een gezonde keuze!
Ingrediënten (4 personen)
- 1 grote zoete aardappel
- 500 gram biologisch gehakt
- 1/2 spitskool
- 3 eieren
- 6 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
- truffelolie
- 2 tenen knoflook
- zeezout, peper en paprikapoeder
- verse bieslook
- 400 gram verse spinazie
- verse peterselie
- 1 mozzarellabol
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de schotel in met truffelolie op een stuk keukenpapier. Kook de aardappel voor en kneus de knoflook. Bak het gehakt samen met de knoflook. Snijd de aardappel in mooie dunne plakjes en leg de schijfjes op de bodem van de schotel.
Snijd de spitskool en leg deze vervolgens over de aardappelen heen. Leg de spinazieblaadjes op de spitskool en voeg het gehakt daarna ook toe aan de spinazie. Nu gaan we over naar de mozzarrela. Snijd deze in dunne plakjes en drapeer deze vervolgens over het gehakt heen.
Kluts de eieren en Griekse yoghurt door elkaar en giet dit mengsel vervolgens over de laag gehakt met mozzarella. Voeg naar smaak zeezout, peper en paprikapoeder toe. Plaats de schotel voor 25 minuten in de oven.
Maak het gerecht helemaal door wat peterselie en bieslook als topping te doen.
Eet smakelijk!
—
Dank je wel Dieuwke voor je recept! Meer informatie over Dieuwke vind je op haar website: cleaneatingnow.nl.
Bekijk ook onze andere recepten met zoete aardappel of op de Allerhande-website.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Kim zegt
Super lekker en simpel, bedankt voor het recept!
Jamila zegt
Moet je de spinazie er rauw in doen?
Corine Goor zegt
Voor hoeveel personen is dit ..?
dieuwke tijsen zegt
Beste Corine,
Wij hebben er met zijn vieren ruim van gegeten.
Mocht je nog vragen hebben, laat het mij dan weten.
Groeten,
Dieuwke
http://www.cleaneatingnow.nl
ditisproducties@gmail.com