Vanessa heeft laatst een blog geschreven over het MSC keurmerk op visproducten. Sindsdien let ik werkelijk in elke winkel bij de vis of dit keurmerk er wel op staat. Dus toen ik laatst vis op brood wilde, zag ik tot mijn vreugde dat er bij de supermarkt genoeg visproducten zijn met dit MSC keurmerk. Zelfs de sushi gaat vaak voor duurzaamheid!
(lees hieronder verder)
Ik heb dus verschillende visproducten gekocht, maar het ging mij vooral om de gerookte haringfilet, want dat schijnt heel lekker te zijn op brood. En dat heb ik nog nooit eerder geprobeerd. Het werd tijd dus!
Is gerookte haringfilet wel gezond?
De gerookte haringfilet is eigenlijk heel goed betaalbaar. Voor 2,44 heb je 300 gram aan haringfilet. Daar kan je aardig wat broodjes mee beleggen! Je moet wel even de onderhuid eraf halen.
De enige ingrediënten zijn: haring, zout, azijn en rook. De haring wordt koud gerookt op (FSC) beukenhout.
Het aantal kcal is 244 per 100 gram. Maar bijvoorbeeld bij Weight Watchers (heet nu WW), hoef je geen smartpoints hiervoor te rekenen. Namelijk omdat het een gezonde keuze is, de vis veel proteïne bevat en je hier snel door verzadigd raakt.
Natuurlijk is gerookte haringfilet ook vet, maar dit zijn voornamelijk meervoudige onverzadigde vetten. En die zijn juist heel goed voor je gezondheid. En daarnaast bevat gerookte haring ook nog veel vitamine D. En daar hebben we snel een tekort van. Een broodje haring is dus een goede keuze!
Recept geroosterd brood met gerookte haringfilet
Ik ben eerlijk gezegd niet zo goed in het koken van vis, maar ik vind vis wel erg lekker. Een stukje zalm opbakken, dat vind ik wel lekker en gaat mij goed af! Maar vis is ook heerlijk op brood. Of op een omelet als je liever koolhydraatarm eet.
Vis op brood is snel klaar, vult heel goed en is heel gezond. Deze variatie vonden ze hier thuis ook erg lekker. Je kunt dit ook eventueel meenemen naar je werk als lunch. Leg eventueel de augurken of komkommer er dan later op en bewaar die even apart van het brood in folie.
Ingrediënten
- 2 volkoren boterhammen
- 100 gram gerookte haringfilet
- roomkaas (light)
- handje gesneden ijsbergsla
- 5 radijsjes, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
- augurkenschijfjes of plakjes komkommer
Bereidingswijze
Rooster de boterhammen in een broodrooster of kort in de oven. Besmeer ze met de roomkaas. Verdeel daarna de ijsbergsla over de broodjes. Leg hier de in stukken gesneden haringfilet op. Hier bovenop verdeel je de radijsjes en plakjes augurk (of komkommer).
Dat is alles. Snijd de boterhammen in tweeën en eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter