Er zijn vele variaties mogelijk om aubergines te vullen. Dit recept is iets zuur van smaak door de kappertjes en zwarte olijven. Wij vonden het erg lekker. Vooral de afwisseling van zoet (tomaten) en zuur vonden wij erg bijzonder.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 6 pomodori tomaten
- 10 zwarte olijven in reepjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 1 ei
- 100 gram kappertjes
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 100 gram peccorino
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de aubergine in de lengte door. Kook ze een paar minuten. Haal het vruchtvlees eruit.
Doe de aubergine in de voorverwarmde oven. Bak het vruchtvlees samen met de knoflook in 10 minuten zacht.
Haal de aubergine en knoflook uit de pan. Bak vervolgens de tomaat met basilicum tot er een saus ontstaat.
Meng het ei, de peterselie, olijven en kappertjes in een bak samen met het vruchtvlees van de aubergine. Meng als laatste de helft van de kaas door dit geheel. Eventueel kun je wat broodkruim (van speltbrood) hier door heen doen.
Haal de aubergines uit de oven. Vul de aubergines met het mengsel. Boven op dit auberginemengsel, verdeel je de tomatensaus. Als laatste afdekken met een laagje kaas en 20 minuten in de oven.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024