Kees van eetmeerplantaardig.nl heeft een tip gegeven voor een leuk recept! Heerlijk aubergines uit de oven. Het is geen ingewikkeld recept. Je hebt alleen wel de tijd nodig, want de aubergines moeten wel een tijdje in de oven staan. Aubergines zijn altijd lekker, toch?
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 perssinaasappels
- 70 gram gezouten pecannoten
- 3 el kappertjes
- 5 gram verse oregano
- 15 gram fijngehakte bieslook
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de aubergines in de lengte en leg de aubergines in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Doe een beetje zout op de aubergines en laat ze een half uurtje staan. Dep het vocht van de aubergines.
Doe de blaadjes oregano in het vruchtvlees van de aubergines en zet ze voor 45 minuten in de oven.
Pers de sinaasappels uit en kook het sap in een steelpan in tot de helft van het sap overgebleven is. Voeg vervolgens de kappertjes toe aan de sap en zout en peper naar smaak.
Haal de aubergines na ongeveer 45 minuten uit de oven en doe alle ingrediënten op de aubergines, begin met de ingekookte sap. De aubergines zijn klaar als het vruchtvlees lekker zacht is.
Kees heeft nog heel veel lekkere recepten! Wil je een jaar lang gratis recepten ontvangen? Neem dan een kijkje op zijn website.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter