Dit recept voor gezonde gevulde fruitrepen is een heerlijk tussendoortje en geeft direct energie. Bovendien zijn de fruitrepen vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers!
Ingrediënten:
- 75 g havermout
- 50 g pecannoten
- 2 el honing
- 2 el water
Vulling:
- 50 g gedroogd fruit (ik heb gedroogde aardbeien, ongezwavelde abrikozen, dadels, rozijnen en goijbessen gebruikt)
- 1 el honing
- 1 el water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout en de pecan noten fijn met een keukenmachine tot het de structuur krijgt van meel. Voeg hierna de honing en het water toe. Maal het ongeveer 5 minuten door met de keukenmachine tot er een soort deeg ontstaat, het moet dus niet meer kruimelig zijn.
Als het kruimelig blijft kun je evt nog wat honing of water toevoegen. Kneed er vervolgens een bal van. Maak de keukenmachine schoon en vul deze nu met het gedroogde fruit, de honing en het water. Maal dit in 5 minuten tot een kleverige massa.
Verdeel de bal 6 stukken. Druk ze met je hand plat in een ovale vorm. Leg nu de vulling verticaal op het deeg, hou bij de zijkanten ongeveer 2/3 cm over en aan de voor en achterzijde 3/4 cm.
Rol de fruit repen dicht en druk de voor en achterzijde dicht. Druk ze bovenop iets aan met je vingers, zodat ze wat platter worden. Bak de fruit repen af in 20/25 minuten. Ze zijn heerlijk!
Eet smakelijk!
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Irene zegt
Leuk recept. Alleen honing is niet vegan…
Rachel zegt
Hi Annemiek,
Wat makkelijk en gezonde recepten. Ik krijg ideeën gezonde tussendoortjes te maken