Zoals jullie weten bakken wij steeds vaker met haver(mout)meel. Havermout heeft echt zoveel mogelijkheden en het is erg gezond. Daarom trok het boek “Bakken met Haver” meteen mijn aandacht. Met veel plezier en likkebaardend mag ik een boekverslag hierover schrijven!
Wat vind je in het boek Bakken met Haver?
Een boek vol lekkere recepten, maar dan zonder suiker en tarwe. Dit is echt gezond bakken! Zoals de schrijfster Natascha van der Stelt zegt: “Ik was een enorm grote zoetekauw, dol op koekjes, cake, taart en de bijbehorende gezelligheid. Met dit boek laat ik zien dat je zonder suiker, tarwe en andere suikers toch kunt blijven genieten van gebak en die gezelligheid, door over te stappen op haver om mee te bakken.”
De recepten zien er heerlijk uit! Je vindt de volgende recepten in het bakboek:
- Koeken en koekjes
- Scones
- Muffins
- Cake
- Taart
- Quiche
- Pasteien & pasteitjes
- Uit de koekenpan
- Van alles wat
Ben je al nieuwsgierig wat voor recepten je dan allemaal kunt maken? Ik kan zeggen dat ik echt blij verrast ben, ik zie echt een aantal totaal nieuwe recepten. Hier een aantal voorbeelden van de recepten in Bakken met Haver:
- Tomatentaart
- Broccoli-brietaart
- Cheesecake met blauwe bessen
- Speculaasmuffins met pompoen
- Citroencake-in-een-mok
- Pizza margherita
- Havermoutkoekjes uit de koekenpan
en nog veel meer!
Elk recept is voorzien van een foto. En ook soms van achtergrondinformatie.
Zijn deze recepten met havermout moeilijk?
Nee, dat valt reuze mee. Ook zijn het niet echt lastige ingrediënten. Uiteraard in elk recept zie je havermout en/of havermeel terug. Je ziet daarnaast ook amandelmeel of roggemeel. Verder bevat elk recept wel bakpoeder. Verder zijn het vooral ingrediënten die je vaak al in huis hebt, of die je eenvoudig bij de supermarkt kunt halen.
Zijn deze recepten glutenvrij en koolhydraatarm?
Als je glutenvrije havermeel koopt, dan zijn deze recepten glutenvrij. Maar let op, niet alle havermout(meel) is glutenvrij! Je moet daar dus goed op letten. In onze blog: Havermeel gezond? vind je uitleg over glutenvrije haver(mout)meel.
De recepten zijn niet koolhydraatarm. Als je meer met amandelmeel zou bakken wordt het koolhydraatarmer.
Over de schrijfster Nathascha van der Stelt
Natascha van der Stelt had al jarenlang last van onverklaarbare gewrichtsklachten en ontstekingen. Ook ontstonden er klachten die een voorbode leken te zijn voor diabetes. Daarom stopte Natascha 3 januari 2015 radicaal met het eten van suiker en andere ‘snelle’ koolhydraten zoals honing, zoetstoffen, tarwe, spelt, rijst, mais en aardappelen.
Vanuit hier ontstond de wens om toch weer wat lekkers te bakken, maar dan zonder al de hierboven genoemde ingrediënten. Natascha is gaan experimenteren met havermeel en de suiker werd vervangen door vanillepoeder, kokos en kaneel. Familie en vrienden hebben eindeloos geproefd tot de smaak goed was. Alleen deze recepten staan in het boek!
Voor wie is dit boek geschikt?
Sowieso voor mij 😉 Ik sta echt te popelen om een aantal recepten uit te proberen. En het boek is geschikt voor alle andere lekkerbekken die graag een koekje of taartje eten, maar ook gezond willen eten. Al wil je alleen geen suiker meer eten, dan zijn deze recepten voor gezond bakken al fantastisch!
Het is ook een leuk boek om cadeau te geven.
Binnenkort mogen wij een recept van Natascha met jullie delen. Houd onze site en Facebookpagina goed in de gaten!
Praktische informatie
Titel: Bakken met Haver
Schrijver: Natascha van der Stelt
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 978-94-026-0173-2
Aantal bladzijden: 184 (hardcover)
Prijs: € 22,50
Te koop bij o.a. Ako en Bol.com
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Hoe gezond zijn maiskolven? - 28 september 2023
- Quarterlife Crisis: Keuzestress bij jongvolwassenen - 26 september 2023
- Hoe gezond zijn augurken? - 22 september 2023
Laat een reactie achter