Een warme herfstsoep geeft je veel extra energie en warmte op een winderige herfstdag… Daarom vandaag een gezonde makkelijke pompoensoep op ons blog.
Pompoen is heel gezond
Wist je dat er heel veel vitamine A, B, C en E in een pompoen zitten?
Er zijn maar weinig groenten die zoveel verschillende vitaminen in zulke hoge hoeveelheden bevatten. Pompoen is misschien wel de goedkoopste superfood die er bestaat. Bovendien is deze vitaminekampioen makkelijk zelf te kweken in een moestuin.
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 middelgrote pompoen
- 3 cm verse gemberwortel
- knoflookteen
- roomboter of kokosolie
- 1 liter kippenbouillon, het liefst uit een pot (Kleinste Soepfabriek)
- theelepel kurkuma
- chilipeper naar smaak
- cayennepeper naar smaak
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Snij de ui en gemberwortel in stukjes. Fruit uien en gember in de boter of olie. Voeg na een paar minuten de knoflook toe (vanuit knoflookpers of fijn gesneden). Voeg de kruiden toe.
Laat nog even zachtjes bakken terwijl je de pompoen snijdt. Gebruik een vlijmscherp en stevig mes om de pompoen doormidden te snijden. Schep de pitjes eruit en laat de schil gewoon zitten. Snijd in blokjes en voeg de bouillon toe. Laat het geheel een minuut of 20 zachtjes koken. Pureer met staafmixer.
Tip Voeg crème fraîche, uitgebakken spekjes of een geprakte gekookt ei toe.
Ben je een soepliefhebber? Kijk ook eens bij bol.com voor kookboeken, speciaal gemaakt voor soepen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024