Zelf muesli maken is heel eenvoudig en gezond. Deze muesli zit vol met de superfood lijnzaad. Lees de tips voor een glutenvrije variant.
Ingrediënten voor een grote pot zelfgemaakte muesli
- 150 gram pompoenzaden
- 150 gram zonnebloemzaden
- 100 gram havermout
- 50 gram walnoten
- 100 gram (gepelde) hazelnoten
- 35 gram spelt tarwevlokken
- 50 gram boekweitgranen
- 50 ml lijnzaadolie
- 50 ml water
- 50 ml honing
Bereiding
Rooster de hazelnoten tot dat de schil losser wordt. Doe de noten in een schone theedoek. Wrijf tot de schil helemaal losgelaten is.
Verwarm de oven op 170 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Meng alle droge ingrediënten op het bakblik. Meng de olie, water en honing. Verspreid dit mengsel over de bakplaat. Zorg dat alles goed gemengd is.
Bak alles in 25 tot 30 minuten goudbruin. Om verbranding te voorkomen, is het verstandig om af en toe alles om te scheppen.
Zodra het klaar is, kun je alles laten afkoelen op een koud bord. Bewaar de muesli in een goed gesloten blik of pot.
Lekker met vers fruit en yoghurt of soya. Eet smakelijk!
Tip
- Maak het nog zoeter door na het bakken rozijnen toe te voegen
- Laat de spelt tarwevlokken weg en het recept is glutenvrij
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024