Deze brownie is ontzettend lekker en door de pure en goede ingrediënten is hij ook nog eens erg gezond. (let wel op: gezond wil natuurlijk niet zeggen calorieloos 😉 )
Maar waarom is deze suikervrije brownie nou zo gezond?
- De noten: zijn een bron van goede omega 3-vetten (en dus goed voor hart en bloedvaten) en zitten vol met mineralen als zink (goed voor je immuunsysteem).
- De rauwe cacao: zit vol met antioxidanten en is daarmee goed voor het hart (en kan bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol doen dalen), het is goed voor de hormoonspiegel en gaat het verouderingsproces tegen.
- De honing: zorgt voor natuurlijke energie, is door de antioxidanten goed voor je immuunsysteem en heeft een antibacteriële werking.
- Schuldvrij genieten en favoriet bij jong en oud dus deze gezonde brownie!
Hieronder deel ik graag mijn recept voor deze raw brownie, zonder suiker!
Hoe kun je zelf gezonde brownies maken?
Wat heb je nodig?
- keukenmachine
- brownie- /bakschaal van 28 cm
- bakpapier
Ingrediënten voor 30 stuks
- 300 gr ongebrande en ongezouten noten
- 300 gr honing of agavesiroop
- 150 havermout
- 70 gr hennepzaad
- 70 gr zonnebloempitjes
- 75 gr rauwe cacaopoeder
- snuf Keltisch zeezout
- beetje kokosolie om de schaal in te vetten
Hoe maak je het?
- Maal de havermout, hennepzaad en zonnebloempitjes fijn in de keukenmachine, doe in een kom.
- Hak de noten (in de keukenmachine of met de hand) maar laat er wel wat grotere stukken in zitten, doe ook in de kom.
- Voeg vervolgens de cacaopoeder, het Keltisch zeezout en de honing toe en meng het geheel met een grote lepel.
- Schep het mengsel in de brownieschaal (ingevet en met een bakpapiertje erin op de bodem) en laat het minimaal 1 uur in de koelkast opstijven (en ook daarna bewaren in de koelkast).
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Dayenne van dayennefoodblog.com. Bedankt weer!
The following two tabs change content below.
Dayenne Bos
Blogger op dayenne foodblog
Mijn naam is Dayenne Bos en onder het motto “het hele gezin suiker- en tarwevrij!” probeer ik elke ochtend, middag en avond iets gezond, verantwoords maar vooral ook iets lekkers op tafel te zetten. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure gezonde gerechten moet kunnen maken.
Laatste berichten van Dayenne Bos (toon alles)
- Vegetarische zoete hamburgers van quinoa en zoete aardappel - 4 juli 2014
- Zelf gezonde cracker maken van quinoa - 18 juni 2014
- Vegetarische kokoscurry - 4 juni 2014
Marije zegt
Ik heb ze net gemaakt.. heerlijk!
Dayenne zegt
Hoi Marije,
Wat leuk dat je ze gelijk gemaakt hebt!
Fijn dat ze je smaakte 🙂
Groetjes Dayenne