• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Desserts   Chocolade taart: allergeen vrij en gezond smullen!

Chocolade taart: allergeen vrij en gezond smullen!

Laatste update: 5 september 2019 - Door Ester Braat | Leestijd ca. 2 minuten

Deze chocolade taart is glutenvrij, maisvrij, suikervrij, zuivelvrij, ei-vrij en eventueel zelfs zonder chocolade. Soms ontbijt ik ermee, eet ik het als tussendoortje of lunch of als toetje!

Ingrediënten in de grote komchocolade-brownies

  • 250 ml rijstemelk of amandelmelk gezoet met agave
  • 180 a 190 gr appelmoes
  • sap van 1 citroen (ongeveer 40 gr)
  • 8 tot 10 druppels stevia
  • 40 gram lijnzaadmeel

Ingrediënten in de kleine kom

  • in de kleinere kom droge bestanddelen meel (in totaal 250 gram)
  • 10 gram kaneelpoeder (in de winter gebruik ik 15 gram speculaaskruiden)
  • 10 gram mesquite of carobpoeder (kaneel en mesquite geven het al een beetje een chocolade smaak)
  • 50 gr amandelmeel
  • 90 gr boekweit
  • 90 gr rijstemeel

In plaats van het amandelmeel (prijzig) kun je ook meer boekweit / rijstemeel gebruiken. Zorg dat totaal aantal ‘meel’ 250 gram blijft.

Extra ingrediënten

  • 1 theelepel baksoda (8 gram)
  • snufje zout (halve theelepel)
  • 50 gram kokosbloesem suiker (mag ook 50 gram honing, maar gebruik dan of 10 gr meer meel, of 15 ml minder rijstemelk)

Eventueel

100 gram vermalen walnoten (dit doe ik heel vaak, of vermaal 50 gr walnoot plus 50 gram zonnebloempitten) of / en 50 gram pure (eventueel rauwe) cacaopoeder of vermalen chocolade (70 tot 95 % cacao).

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Lage anti-aanbak bakblik (brownie bakblik) van ongeveer 20 x 20 cm invetten en bestuiven. In de grote kom, lijnzaadpoeder plus alle vloeibare ingrediënten rijstemelk plus suiker, citroensap, appelmoes erbij en even roeren. In een aparte iets kleinere kom eerst de droge ingrediënten (meel plus ‘extra’ ingrediënten)  bij elkaar doen en mixen.

Daarna deze inhoud van de kleinere kom bij het vloeistofmengsel mengen in de grote kom. Even heel goed mixen (1 á 2 minuten met de mixer). Het mengsel in het lage bakblik storten, even gladstrijken.

Ik bak de taart 27 minuten (minimaal 25 en probeer met saté prikker of het gaar is.  Want elke oven is weer anders).

Altijd lekker! Vooral met slagroom ha ha.

Succes!

Ester van OfficeRescue bedankt voor dit overheerlijke recept!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Chocolade taart met kersen en mascarpone
    Chocolade taart met kersen en mascarpone
  • Chocoladetaart met frambozen
    Chocoladetaart met frambozen
  • Appeltaart - vrij van gluten en suiker - erg lekker!
    Appeltaart - vrij van gluten en suiker - erg lekker!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Ester Braat

Mijn zoektocht naar gezond en ontspannen leven begon toen ik net op mezelf woonde. Naast mijn werk als fysiotherapeut had ik veel bijbaantjes. Vaak voelde ik me moe, onvoldaan en echt ziek. Daarna volgde ik veel opleidingen en cursussen en. Elk jaar voelde ik me fitter, gezonder en gelukkiger... Ik neem je graag mee in deze lessen. Luister naar mijn interview op de radio.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Ester Braat (toon alles)

  • Nooit meer werkstress! Gratis e-book met tips tegen werkstress - 12 november 2017
  • Glutenvrije en suikervrije Snickerstaart - 9 april 2016
  • Meer energie tijdens het werken – goede Energizers - 2 december 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: ei-vrij, gastblog, Glutenvrij, maisvrij, recepten, suikervrij, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. NVT zegt

    1 mei 2018 om 20:46

    Een recept voor een taart zonder allergenen? Waarom zie ik dan toch allemaal allergenen? De titel is echt zeer misleidend. Jammer, want het is allemaal al lastig genoeg om iets te vinden

    Beantwoorden
  2. Online Psychologenpraktijk Boom zegt

    9 september 2014 om 10:05

    Jammie! Dit ga ik zeker uitproberen, bedankt!

    Beantwoorden
  3. Vanessa zegt

    8 september 2014 om 21:53

    Hoi Ester

    Ken je ook een alternatief voor de lijnzaadmeel? Ik heb daar nl. nogal last van. Zie mijn artikel : https://goedetengezondleven.nl/lijnzaad-gezond/

    Groetjes,
    Vanessa

    Beantwoorden
    • Ester zegt

      14 september 2014 om 17:10

      Hoi Vanessa, je zou in plaats van lijnzaadmeel kunnen experimenteren met chia-zaad meel. Verpulver hele chiazaad in de power-blender, of koop t los? Ook een nacht van te voren de zaadjes in water zetten levert chia-gel op. Verder weet ik dat lacuma poeder (van een wortel) ook bindend werkt, en minder belastend is dan xantaan of arrow-root. Het gaat om t binden. Wellicht ipv lijnzaad iets meer rijstmeel in verhoudinng, halve banaan en wat chia-gel? Zodra ik t experimenteer laat ik t je weten! groet Ester

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Tips uit het boek 101 Essays die je denkwijze zullen veranderen
  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven