Kiwano, wat is het en wat kun je ermee?
De kiwano is een plant uit de komkommerfamilie, ook wel de gehoornde meloen, melano, Afrikaanse gehoornde komkommer, gelei meloen en de stekel meloen genoemd! Met zijn gekke stekels op zijn schil en zijn mooie kleuren ziet hij er toch wel bijzonder uit.
De kiwano heeft een frisse smaak die lijkt op een combinatie van banaan met meloen en een tikje komkommer. Hij bevat veel vruchtvlees met pitjes die je gewoon kunt eten. Het is een prachtige vrucht voor de decoratie van gerechten.
Het vruchtvlees kan uit de vrucht worden geperst en worden gebruikt in cocktails, smoothies en sappen. Je kunt er ook een lekkere (fruit)salade van maken! Ook de schil kan heel leuk worden gebruikt als schaaltje, dit geeft een heel exclusieve beleving aan gerechten mee.
Speciaal voor jullie hierbij een heerlijk receptje met Kiwano, zo lekker dat je je beker zult uitlikken, hmmm!
Smoothie met kiwano
Wanneer je de kiwano wilt gaan eten kun je het beste een rijpe pakken, deze zijn vaak oranje van kleur en geven wat mee wanneer je ze indrukt. Je kunt ze vinden bij de betere groentespeciaalzaak of bij een Turkse groenteboer.
Ingrediënten
- kiwano
- banaan
- frambozen (diepvries)
- 120gr magere yoghurt
Bereiding
Was hem af en snijd hem doormidden! Schep met een lepel de zaden en het vruchtvlees uit de schil en doe het in een blender.
Voeg er een banaan, wat frambozen (uit de vriezer) en 120 gram magere yoghurt aan toe.
Laat de blender zijn werk doen en doe het vervolgens in een glas.
Kiki Koesen
Laatste berichten van Kiki Koesen (toon alles)
- Gezond amandel-appeltaartrecept - 24 april 2016
- Een gezonde smoothie met Kiwano - 15 maart 2016
- 10x ‘Wist je dat’ over hardlopen - 10 maart 2016
Laat een reactie achter