Hartige taart is zo veelzijdig. We eten het heel vaak. Toch weer erg leuk om een nieuwe variant te ontvangen van Irene. Dit is een heerlijke groentetaart met zalm. Lekker als maaltijd, maar ook tijdens een feestje!
Ingrediënten hartige taartdeeg
- 500 gram biologische volkorenbloem of speltbloem
- 240 ml water
- 120 ml olijfolie
- zout
Ingrediënten vulling
- 1 kleine courgette
- 1 prei
- 1 ui
- 1 groot blik zalm
- 3 grote tenen knoflook
- verse selderij
- verse munt
- 5 eieren
- zakje geraspte kaas
- melk
- paprikapoeder
- oregano
- zout, peper
Bereiding groentetaart
Maak het deeg een uur van tevoren (meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen tot je een elastich deeg hebt) en zet weg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak het deeg plat met de deegroller en leg in een ingevette taartvorm.
Prik de taart op verschillende plekken licht in met een vorm en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Gebruik een blindbakvulling (dit is bakpapier met daarop gedroogde peulvruchten (linzen of erwten). In die tijd bereid je de vulling van de taart voor.
Snijd de groenten heel klein. Haal de zalm uit het blik, verwijder de graten en snijd klein. Meng de groenten met de zalm. Voeg daar verse kruiden, zout, peper en knoflook aan toe.
Haal het deeg uit de oven, leg daar het groente-zalmmengsel op en druk dit goed aan.
Mix de eieren met de melk, gedroogde kruiden en de geraspte kaas en giet dit over het groente-zalmmengsel heen. Druk dit goed aan en zet een half uur midden in de oven op 175 graden.
Haal uit de oven als het eimengsel gestold is en het deeg gaar. Laat in de bakplaat afkoelen. Haal de taart van de bakplaat en snijd deze in kleine stukjes.
Je kunt van deze taart heel goed hele kleine vierkantjes snijden, die leuk staan tijdens een borrel of buffet.
Eet smakelijk
Dit recept voor een groentetaart met zalm komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Houd je van bakken? Kijk dan in een van onderstaande winkels:
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter