• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Groentetaart met zalm

Groentetaart met zalm

Laatste update: 30 december 2019 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Hartige taart is zo veelzijdig. We eten het heel vaak. Toch weer erg leuk om een nieuwe variant te ontvangen van Irene. Dit is een heerlijke groentetaart met zalm. Lekker als maaltijd, maar ook tijdens een feestje!

groentetaart met zalm

Ingrediënten hartige taartdeeg

  • 500 gram biologische volkorenbloem of speltbloem
  • 240 ml water
  • 120 ml olijfolie
  • zout

Ingrediënten vulling

  • 1 kleine courgette
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 groot blik zalm
  • 3 grote tenen knoflook
  • verse selderij
  • verse munt
  • 5 eieren
  • zakje geraspte kaas
  • melk
  • paprikapoeder
  • oregano
  • zout, peper

Bereiding groentetaart

Maak het deeg een uur van tevoren (meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen tot je een elastich deeg hebt) en zet weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak het deeg plat met de deegroller en leg in een ingevette taartvorm.

Prik de taart op verschillende plekken licht in met een vorm en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Gebruik een blindbakvulling (dit is bakpapier met daarop gedroogde peulvruchten (linzen of erwten). In die tijd bereid je de vulling van de taart voor.

Snijd de groenten heel klein. Haal de zalm uit het blik, verwijder de graten en snijd klein. Meng de groenten met de zalm. Voeg daar verse kruiden, zout, peper en knoflook aan toe.

Haal het deeg uit de oven, leg daar het groente-zalmmengsel op en druk dit goed aan.

Mix de eieren met de melk, gedroogde kruiden en de geraspte kaas en giet dit over het groente-zalmmengsel heen. Druk dit goed aan en zet een half uur midden in de oven op 175 graden.

Haal uit de oven als het eimengsel gestold is en het deeg gaar. Laat in de bakplaat afkoelen. Haal de taart van de bakplaat en snijd deze in kleine stukjes.

Je kunt van deze taart heel goed hele kleine vierkantjes snijden, die leuk staan tijdens een borrel of buffet.

Eet smakelijk

Dit recept voor een groentetaart met zalm komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Houd je van bakken? Kijk dan in een van onderstaande winkels:

  • Bakbenodigdheden van fonq.nl
  • Boeken over bakken

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Spruitjestaart met gerookte zalm
    Spruitjestaart met gerookte zalm
  • Tomatentaart
    Tomatentaart
  • Hartige taart met witlof en spinazie
    Hartige taart met witlof en spinazie
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: courgette, ei, gastblog, geraspte kaas, groentetaart, knoflook, melk, munt, oregano, paprikapoeder, prei, recepten, selderij, ui, zalm

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!
  • Gezond leven? Ga voor goede voeding én fitness

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven