• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Hartige taart met ui en bacon

Hartige taart met ui en bacon

Laatste update: 29 januari 2021 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Oké filodeeg is niet even gezond, maar dit is wel een heel lekkere taart. En af en toe mag dat toch? Een lekkere frisse salade erbij en genieten. De warme smaken van ui en bacon passen wel heel goed bij de herfst.

filodeegtaart-rode-ui

Ingrediënten

  • vellen filodeeg (ter grootte van een kleine bakplaat)
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 grote (rode) uien
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • tijm
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas melk
  • zout, peper

Bereiding

Snijd de uien in ringen en maak de knoflook fijn. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak een paar minuten in een koekenpan. Voeg de ui toe.

Bak mee tot de uien glazig zijn en voeg dan witte wijn, tijm en knoflook toe. Laat dit stoven tot de witte wijn en het overige vocht is vervluchtigd.

Maak een mengsel van eieren, melk en kaas en breng op smaak met zout en peper.

Haal de filodeegvellen uit de koelkast en de verpakking. Doe dit pas als je ze nodig hebt, anders worden ze te droog en is er een grote kans op scheuren.

Pak het eerste vel, leg dit op je werkblad, smeer in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Leg dit vel in de vorm waarin je de taart maakt.

Vervolg dit proces met alle bladen en leg de bladen in de vorm op elkaar (afhankelijk van de grootte van de bladeren bepaal je hoe je de vorm bedekt). Zorg ervoor dat de bladen kruislings over elkaar liggen en werk snel door. Als je dit hebt gedaan leg je het uienmengsel op het deeg en daaroverheen schenk je het eimengsel.

Het overhangende deeg in een ronde vorm kun je dichtvouwen en in het midden in een leuke vorm vastmaken. Alsof het een cadeautje is.

Zet vervolgens in de oven op 200 graden en bak ongeveer een half uur.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hartige taart met bloemkool
    Hartige taart met bloemkool
  • Groentetaart met zalm
    Groentetaart met zalm
  • Salade met aardbeien, ontbijtspek en sinaasappeldressing
    Salade met aardbeien, ontbijtspek en sinaasappeldressing
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: ei, filodeeg, gastblog, gastblog. recepten, herfst, knoflook, melk, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, Parmezaanse kaas, rode ui, tijm, witte wijn

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven