• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Diner   Hartige taart met ui en bacon

Hartige taart met ui en bacon

Laatste update: januari 29, 2021 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Oké filodeeg is niet even gezond, maar dit is wel een heel lekkere taart. En af en toe mag dat toch? Een lekkere frisse salade erbij en genieten. De warme smaken van ui en bacon passen wel heel goed bij de herfst.

filodeegtaart-rode-ui

Ingrediënten

  • vellen filodeeg (ter grootte van een kleine bakplaat)
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 grote (rode) uien
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • tijm
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas melk
  • zout, peper

Bereiding

Snijd de uien in ringen en maak de knoflook fijn. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak een paar minuten in een koekenpan. Voeg de ui toe.

Bak mee tot de uien glazig zijn en voeg dan witte wijn, tijm en knoflook toe. Laat dit stoven tot de witte wijn en het overige vocht is vervluchtigd.

Maak een mengsel van eieren, melk en kaas en breng op smaak met zout en peper.

Haal de filodeegvellen uit de koelkast en de verpakking. Doe dit pas als je ze nodig hebt, anders worden ze te droog en is er een grote kans op scheuren.

Pak het eerste vel, leg dit op je werkblad, smeer in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Leg dit vel in de vorm waarin je de taart maakt.

Vervolg dit proces met alle bladen en leg de bladen in de vorm op elkaar (afhankelijk van de grootte van de bladeren bepaal je hoe je de vorm bedekt). Zorg ervoor dat de bladen kruislings over elkaar liggen en werk snel door. Als je dit hebt gedaan leg je het uienmengsel op het deeg en daaroverheen schenk je het eimengsel.

Het overhangende deeg in een ronde vorm kun je dichtvouwen en in het midden in een leuke vorm vastmaken. Alsof het een cadeautje is.

Zet vervolgens in de oven op 200 graden en bak ongeveer een half uur.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
    Gezond recept | minder koolhydraten in een Italiaanse pasta
  • Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
    Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
    Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: ei, filodeeg, gastblog, gastblog. recepten, herfst, knoflook, melk, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, Parmezaanse kaas, rode ui, tijm, witte wijn

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven