Oh wat is dat een leuk boek. Ik vind het zo heerlijk om te eten uit een kommetje!
Dat was de reactie van mijn bonus-dochter van 15 jaar, toen ze dit kookboek zag liggen op de keukentafel. We eten ook regelmatig uit een kom. Zelf vind ik het grote voordeel dat je eten ook langer warm blijft, dan op een plat bord.
Maar daar gaat dit boek niet over. Dit zijn gewoon lekkere recepten, die je uit een kom kunt eten. Of uit een diep bord als je dat fijner vindt.
Veel vegetarische recepten voor ieder moment van de dag
Het zijn hele aparte recepten. Dus meer een boek voor mij dan voor Jenny ;-)) Ik hou wel van creatieve gerechten als krachtige aalbessensoep of kasha met rabarber en pindakaas. Wat kasha is, weet ik nog niet maar binnenkort ga ik het proberen.
Zoals je leest is het geen boek voor de doorsnee keuken. Het is voor diegene die mee wil gaan met de nieuwste trends. Al liggen de roots van de schrijfster in de jaren 70, toen thuis koken de norm was. Het eten uit een kom wordt geassocieerd met natuurlijke, onbewerkte producten in de alledaagse keuken. In de haute cuisine worden maaltijden als kunstwerken op een bord gepresenteerd. Nu doe je het gezellig bij elkaar. En ziet het er natuurlijk ook heerlijk uit. Het oog wil ook wat, toch?
De opzet van het boek
- Gezonde goedemorgen
- Soepen
- Salades
- Graankommen
- Pasta, courgetti en noedels
- Machtige kommen
- Hapjes en bijgerechten
- Lekker zoet
Ook leuk is het hoofdstuk stylingtips. Op deze pagina staat een overzicht van winkels met mooie kommen, die gebruikt zijn in het boek. Dan kun je zelf thuis ook van die heerlijke kommen maken.
Een paar recepten
Ik vind het altijd leuk om een beeld te geven van wat voor soort recepten er in boek zitten. Dan kun je ook zien hoe creatief de schrijfster is.
- Midzomersalade; gekruide nieuwe aardappeltjes met mosterdyoghurt en eieren
- Witte gazpacho; koude komkommer-avocadosoep met gember en kokos
- The green Queen; gepocheerd ei, geprakte avocado, toast en miso-worteldressing
- Açai met blauwe bessen; smoothie van blauwe bessen en açai met bijenpollen en vruchtjes
- Kersen-chococrumble met zeezout
Meer over bowls of goodness
Verrukkelijke en voedzame vegetarische recepten
192 pagina’s
ISBN 9789024577477
Prijs € 20
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter