Zelf ben ik gek op brood en gelukkig kan ik ook af en toe brood eten. Ik heb geen glutenallergie, maar ben er gevoelig voor. Dat betekent dat ik af en toe wel wat gluten kan eten, zoals bij deze broodsalade.
Wel heb ik ervoor gekozen om een haverbrood(je) te kopen. Net iets minder gluten dan in een tarwebrood. Hierin kun je zelf kiezen wat je wilt. Ook een volledig glutenvrij brood zou je voor dit recept kunnen gebruiken. De voorwaarden van het brood is, dat het niet gesneden is.
Hoe maak je een lekkere broodsalade?
Ingrediënten voor een broodsalade:
- 1 ongesneden brood
- 1/2 komkommer
- 1 zoete puntpaprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- olijfolie
- teentje knoflook
- balsamico
- zout & peper naar smaak
Bereiding:
Snijd een kap af van het brood en verwarm de oven op 180 graden. Hol het brood uit en snij blokjes van de vulling. Doe een scheut olijfolie in een kom en hussel de blokjes brood er doorheen. Leg deze blokjes in de oven en doe het teentje knoflook erbij (of je strooit wat knoflookpoeder over het brood). Bak het een paar minuutjes tot het brood lekker krokant is.
Vervolgens kun je alle groente in stukjes snijden en in een kom doen. Doe hier een flinke scheut olijfolie en balsamico overheen, net als zout en peper. Vervolgens kun je de krokante blokjes brood door de groente mengen en in het brood doen. Doe dit wel vlak voor je het gaat eten, want anders wordt het brood weer zacht.
Eet smakelijk!
PS. Laat je het mij weten als je dit recept ook gemaakt hebt en hoe jij de broodsalade vond smaken?
PS2. Zie ook mijn recept voor een gehaktbrood met spinazie en broccoli 😋
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter