Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht als je het brood er doorheen doet. Je kunt het brood ook weglaten voor een heerlijke salade bij een stukje vlees of vis.
Ingrediënten voor vier personen
- 500 gram witlof
- 200 gram gorgonzola
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico
- 2 donkerbruine harde bollen
Bereiding
Snij de lof in kleine reepjes, verwijder de harde binnenkant. Snij de bollen in kleine blokjes. Snij 3/4 van de gorgonzola in kleine blokjes. Roer alles goed door elkaar in een grote schaal.
Roer de olie, balsamico, mosterd en 1/4 van de gorgonzola goed door elkaar, zodat er een gladde dressing ontstaat. Doe deze later ook over de salade en geniet er van.
Tip
Je kunt de blokjes brood ook door de olijfolie halen en 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden doen, voor zelfgemaakte croutons.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023