Het nieuwe boek van Janneke Vreugdenhil heet I love groente. Mark Bitten, culinair columnist van The New York Times, noemt haar in zijn voorwoord ‘een van de beste culinaire journalisten en thuiskoks van Noord-Europa’. Het boek staat vol originele groente-recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Ook reuze geschikt voor beginners dus.
Gaat je zoon of dochter studeren?
Geef ze, als natuurlijk evenwicht tegen de diepvriespizza’s, gerust dit boek mee. Groenten zijn bovendien meer dan gezond. Volgens Bittman heb je voor het verbouwen van groenten minder land, energie en water nodig dan voor veeteelt, dus ze zijn ook nog eens beter voor het milieu.
Met groente kun je echt een beetje toveren
Janneke Vreugdenhil rekent in dit boek af met het saaie imago van groente. Ze benadrukt de veelzijdigheid ervan: ‘Met groente kun je echt een beetje toveren’. Neem bijvoorbeeld de aubergine. Die kun je stoven, bakken, vullen of poffen. Zo eet je iedere keer iets anders.
Hetzelfde geldt voor bloemkool. Met de rauwe roosjes kan je bijvoorbeeld een soort hagelwitte couscous maken door de roosjes fijn te malen. Daar kan je weer een fantastische salade mee maken.
Bieten kan je bijvoorbeeld roosteren in hun schil en ze smaken dan opeens heel anders dan wanneer ze gekookt worden. En, serieus, je kan er een chocoladetaart mee bakken.
Op elke pagina van haar boek bewijst Janneke Vreugdenhil dat er nog véél meer kan met groente.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter